Dejan

Prašne poti Afrike, kolovozi Južne Amerike, deževni pragozdovi Azije… V skoraj dveh desetletjih potovanj in vodenj je spoznal in prepotoval več kot 75 držav, sodeloval s tujima popotniškima agencijama SunTrek in AmericanAdventures, s številnimi slovenskimi agencijami, vodil je tuje poslovneže na strokovna potovanja po Evropi in slovenske po svetu in se kot vodnik/voznik vsako leto odpravi s svojimi skupinami na različne konce sveta.

LICENCA

Licenco za vodnika pri GZS je opravil  septembra 2000. Kot ljubitelj narave, športa,  kulinarike, navdušenec nad tujimi jeziki, različnimi kulturami, ljudskimi običaji, se je odločil za korak naprej in ustanovil BaoBab vodenja, kjer je zbral esenco njemu najljubših krajev sveta in jih ponudil vsem željnim dobrih potovanj.

KDO JE?

Dejan Marentič, Belokranjec iz Semiča se je rodil 29. decembra 1973 v Novem mestu. S potovanji se je okužil že v ranem otroštvu, ko je z nabasano Lado skupaj s starši prepotoval Balkan po dolgem in počez, okusil Egejsko morje…

Popotniška duša ga je kmalu odpeljala v skoraj vse evropske države in puščavo severne Afrike in kmalu zatem tudi prvič čez lužo v ZDA. Sanje, globoko skrite v njemu, so počasi postajale realnost.

KO JE DOMA...

…se nadvse rad vrača nazaj v Semič. Pravi, da so mu všeč semiški hribi, neokrnjena narava, ljudje z občutkom za dobro, stari prijatelji… in podobne dobre stvari je našel tudi na Štajerskem, kjer si je ustvaril družino z Mojco…