Splošne informacije

Prašne poti Afrike, kolovozi Južne Amerike, deževni pragozdovi Azije… V skoraj dveh desetletjih potovanj in vodenj je spoznal in prepotoval več kot 75 držav, sodeloval s tujima popotniškima agencijama SunTrek in AmericanAdventures, s številnimi slovenskimi agencijami, vodil je tuje poslovneže na strokovna potovanja po Evropi in slovenske po svetu in se kot vodnik/voznik vsako leto odpravi s svojimi skupinami na različne konce sveta.

S KOM SODELUJEM?

Potovanja uradno izvajam preko agencije Sajko Turizem. Prav tako se nekateri programi   izvajajo v sodelovanju z Ravbar Potovanja. Vsa plačila in nakazila  potekajo preko teh agencij.

PRIJAVA NA POTOVANJE

Prijave sprejemam na elektronski pošti dejan@baobab-vodenja.si. Dodatne informacije lahko dobite tudi na GSM: 031 363 361 (Dejan).

KAJ VKLJUČUJE CENA POTOVANJA?

Če ni drugače navedeno, je v ceno vključeno vse, kar zajema program potovanja.

Točno ceno in kaj je vključeno, preverite pri vsakem programu posebej.

LETALSKE KARTE

Zagotoviti fiksno ceno letalske karte za leto dni vnaprej je skoraj nemogoče, saj se le te spreminjajo iz dneva v dan. Zato kupimo letalske karte šele takrat, ko je potovanje potrjeno. Najugodnejšo ceno letalske karte si zagotovite s hitro prijavo na potovanje, ki jo potrdite s plačilom akontacije.

VELIKOST SKUPINE

Skupine so omejene na 8 do 16 potnikov, razen če ni drugače navedeno. Preverite pri programih. Izjema so potovanja agencije Sajko, kjer so skupine lahko tudi večje.

BO POT IZPELJANA?

Vsekakor se bomo potrudili, da potovanje zagotovimo. Takoj ko je vplačanih dovolj akontacij (glede na minimalno število oseb, potrebnih za izvedbo potovanja), se potovanje potrdi. Na naši spletni strani lahko v zavihku programi spremljate, kako se potovanja polnijo:

ZAVAROVANJE

Priporočamo vam, da vplačate RIZIKO ODPOVEDI in ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE Z ASISTENCO V TUJINI. Vsa zavarovanja vam lahko uredimo mi. V kolikor se odločite za vplačilo rizika odpovedi, nam morate to sporočiti ob prijavi na potovanje, nikakor ne kasneje.

KAJ NAJ VZAMEM NA POT?

Čeprav se nam sprva pri pakiranju stvari zdi da potrebujemo skoraj vse kar premoremo v svojih omarah, pa le ni tako. Da bi vam olajšali delo s kovčki in nahrbtniki, vam pošljemo pred potovanjem seznam stvari, ki jih boste potrebovali s seboj na poti.

NASTANITEV

Pri izbiri hotelov se trudimo, da se nahajajo na dobrih lokacijah in da so urejeni. Nekatera potovanja so v sožitju z naravo in podeželjem, izogibamo se večjim mestom in temu primerno tudi prenočujemo v majhnih, podeželskih hotelih, ki so pogosto v lasti domačinov. Predvsem na poteh po ZDA pa se poslužujemo tudi uslug motelov, ki slovijo po prostornih sobah in nudijo storitve podobne hotelom.

POTOVALNI DOKUMENTI

Vsak potnik mora imeti UREJENE OSEBNE DOKUMENTE in veljavnost le-teh (za potovanje v države EU zadostuje veljavna osebna izkaznica, za ostale destinacije pa priporočamo veljavnost vaših potnih listov še najmanj 6 mesecev od zaključka potovanja). Dobro je, da imate ob prijavi na potovanje pripravljene KOPIJE osebnih dokumentov vseh potujočih (potrebujemo jih za urejanje rezervacij).

VARNOST

Dežele, v katere potujemo, veljajo za varne. Povsod pa velja, da PAZIMO NA SVOJE OSEBNE STVARI, saj še tako varen kraj lahko prinese skrbi in slabo voljo. Priporočamo, da si že pred odhodom na pot doma naredite KOPIJE POTOVALNIH DOKUMENTOV in jih pustite pri sorodnikih, prijateljih. Drugo kopijo vzamete s seboj na pot. V primeru, da vam jih ukradejo, lahko s kopijo dokazujete svojo istovetnost, če se zgodi da vam ukradejo tudi kopijo, pa pokličete domov, od koder vam po faksu pošljejo drugo kopijo dokumentov.

CEPLJENJA

Informacije glede cepljenj v posameznih državah dobite na spletni strani www.zdravinapot.net.