Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Potovanje

SEDEM DNI PROVANSE

1,095.00

24
JUN
20 / 8dni
kombi / avtobus
agencija Sajko

CENA:

1.185 € – 8 potnikov

1.095 € – 19 potnikov

VKLJUČENO V CENO:

najem kombija/avtobusa

7x nočitev z zajtrki

3x kosilo ali večerja

vstopnine na trdnjavo v vasi Les Baux, rimljansko gledališče Orange, papeška palača Avignon, Tour de Constance, Pont Du Gard, Roussillon,  obisk vinske kleti in degustacija

cestnine in parkirnine

slovenskega vodnika / voznika

organizacija potovanja

 

Info: Dejan Marentič

Gsm: 031-363 361

E-mail: dejan@baobab-vodenja.si

provansa 7provansa 7
PROVANSA
provansa 6provansa 6
PROVANSA
provansa 5provansa 5
PROVANSA
provansa 4provansa 4
PROVANSA
provansa 3provansa 3
PROVANSA
provansa 2provansa 2
PROVANSA
provansa 1provansa 1
PROVANSA

Program potovanja

1. dan SLOVENIJA – MENTON (780 KM)

Jutranji odhod v Francijo. Vožnja z vmesnimi postanki in ogledi v smeri Genove in naprej ob ligurski obali do Ventimiglie. Še malo in smo v Franciji. Menton bo pod nami, ob Azurni obali. Prijeten sprehod ob obali, obisk starega jedra in nočitev.

2. dan MENTON – GRASSE – SOTESKA VERDON – MOUSTIERS SAINTE MARIE (190 KM)

Jutranji odhod v zaledje Azurne obale, kjer bo prvi postanek v mestu Grasse. Nadišavimo se v eni izmed parfumerij, kjer nam prikažejo postopek pridobivanja dišav. Naprej po precej ‘’zaviti’’ cesti v kraj Castellane, ki je začetna točka soteske Verdon. Po ozki cesti se zapeljemo nad samo sotesko, ki se dvigne do 700 m nad morjem, naredimo nekaj panoramskih postankov, preden končamo dan pa si v umetnem jezeru Sv. Križa (Lacdu St. Croix) ohladimo noge.

3. dan MOUSTIERE ST. MARIES – GRIČI IN VASICE LUBERONA – VAISON LA ROMAINE (250 KM)

Mimo Manosque-a, znanega po sedežu L’Occitane, pridemo do vznožja Monts de Vaucluse, v ‘’rdečo vasico’’ Roussillon, ki se nahaja v središču enega največjih depozitov okre na svetu. Neskončni odtenki rdeče, rumene, roza in rjave barve se dopolnjujejo in mešajo z zelenimi borovci. Cistercijanska opatija Senanque nas sprejme s svojimi malimi polji sivke. Gordes je le nekaj minut stran, vasica z izjemno panoramsko lego, priljubljeno med filmskimi ustvarjalci in bogatimi. Mimo neskončnih in dišečih polj sivke pridemo v Vaison La Romaine, nekdanje rimljansko mesto, ki so ga ‘’na noge’’ postavili že Vocontii, galsko pleme s teh področij. Nočitev v mestu ali okolici.

4. dan ORANGE – CHATEAUNEUF DU PAPE – AVIGNON – PONT DU GARD – NIMES (120 KM)

Zjutraj si ogledamo gledališče iz rimljanskih časov. Papež Klement V je v začetku 14. stoletja prenesel papeški sedež v Avignon, v vinogradih ChateauneufDu Pape pa je kupoval in z veseljem pil tamkajšnja vina. Steklenice še danes nosijo papeški pečat, ‘’papeška vina’’ tudi mi ne preskočimo in si v enem od ‘’domaines’’ privežemo dušico. Vina se lahko tudi kupijo. Ob pesmi Sur le Pont d’Avignon pridemo v Avignon, znan po papeški palači in mostu St. Benezet na reki Roni. Staro jedro skriva tudi slikovito Rue des Teinturiers, nekdanje središče mlinov in barvarn, danes polno lokalov in srednjeveškega občutja. Rimljanski most prek reke Gardon, del 50 km dolgega akvadukta, ki je bil speljan do mesta Nimes, je naslednji ogled.

Nadaljujemo v Nimes, mesto bogate zgodovine v pokrajini Languedoc – Rousillon. Veterani rimskih legij, ki so služili Juliju Cezarju so po končani vojaški karieri tukaj dobili zemljišča in se nastanili v mestu in okolici. Nimes je dobil prvi javni park v Franciji, kamor je lahko stopila tudi noga navadnega človeka, le dobrega pol stoletja po dokončanju znamenitega Versaillesa. Nastanitev, večerja.

5. dan NIMES- AIGUES MORTES – SAINTES MARIES DE LA MER – ARLES (120 KM)

Skok nazaj v Provanso. Prvi ogled bomo imeli v AiguesMortes, danes prijetno mestece, ki ga od morja ločuje nekaj slanih jezerc – etang – iz katerih pridobivajo sol. Staro mesto še danes varuje dobrih 1.600 m dolgo obzidje z glavnim stolpom Tour de Constance. Sledila bo vožnja po narodnem parku Camargue naprej do obmorskega mesteca SaintesMaries de la Mer. Krajši sprehod do utrjene romarske cerkve sv. Marij. Po legendi so po Jezusovem križanju izplule iz Aleksandrije in prispele na obale Francije pri sedanjem SaintesMaries de la Mer. Vsako leto se v mestu zberejo romi na festivalu v čast sv. Sare (črna Sara), ki naj bi bila služkinja ene od sv. Marij. Možna plovba z ladjico po ustju reke Rone. Kosilo in nekaj prostega za kopanje ali uživanje na soncu. Sledi vožnja prek parka Camargue v Arles. Nastanitev in večerni sprehod po starem jedru mesta.

6. dan ARLES – LES BAUX – AIX EN PROVENCE – MARSEILLE (140 KM)

V Arlesu so imeli središče, v kraju Les Baux veličastno trdnjavo in mesto z več kot štiri tisoč prebivalci. Plemiči Baux so v svoji lasti imeli ‘’TerresBaussenques’’, dežele Baux z več kot sedemdesetimi mesti tedanje Provanse. Na vrhu griča si ogledamo nekdaj močno utrdbo, v spodnjem delu kamnite vasice pa vam lokalni obrtniki ponudijo svoje izdelke. Med nasadi oljk se prek St. Remyja, kjer je nekdaj živel sloviti Nostradamus in se v bližini zdravil Van Gogh, zapeljemo v Aix en Provence, mesto Paula Cezanna. Mesto drevoredov in umetnosti, študentskega življenja in kulture. Mlajši in bogatejši brat Marseilla, kamor nas pot vodi proti koncu dneva. Pestro mediteransko mesto, kjer se ustavimo v Vieux Port – starem pristanišču, obiščemo Notre Dame de la Garde, Fort Sain Jean, Stade Velodrome. Večerja.

7. dan MARSEILLE – NICE (250 KM)

Po zajtrku nas čaka vožnja v Nico. Vmesni postanki ob obali. Ob prihodu obiščemo stari del mesta s cvetlično tržnico, po želji se lahko povzpnete na grič nad starim jedrom. Čas bo za kosilo in samostojne oglede mesta ali kopanje. Nastanitev.

8. dan NICE – LJUBLJANA (800 KM)

Zadnji dan našega potovanja. Vračamo se po isti poti mimo Genove, Brescie in Verone proti domu. Da ne bo prenaporno, postanek ob Gardskem jezeru. Doma smo v večernih urah.

Dodatne informacije

TRAJANJE:         

8 dni

 

ŠTEVILO POTNIKOV:     

min. 8 – max. 19 oseb

 

CENA:  

1.185 € – 8 potnikov

990 € – 19 potnikov

VKLJUČENO V CENO:    

najem kombija/avtobusa

7x nočitev z zajtrki

3x kosilo ali večerja

vstopnine na trdnjavo v vasi Les Baux, rimljansko gledališče Orange, papeška palača Avignon, Tour de Constance, Pont Du Gard, Roussillon,  obisk vinske kleti in degustacija

cestnine in parkirnine

slovenskega vodnika / voznika

organizacija potovanja

 

 

INFO:   

dejan@baobab-vodenja.si ali nomadtravel@gmail.com

 

PREVOZ:             

 kombi/bus

Prijava na potovanje

Call Now Button