Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Potovanje

ZAKLADI IRSKE

1,240.00

22
JUL
20 / 8dni
letalo / kombi ali minibus
agencija Sajko

CENA:
1.240 € (14 potnikov)
1.295 € (10 potnikov)
1.355 € (8 potnikov)

zakladi irske 01zakladi irske 01
IRSKA
zakladi irske 02zakladi irske 02
IRSKA
zakladi irske 03zakladi irske 03
IRSKA
zakladi irske 04zakladi irske 04
IRSKA
Gnezdišča v klifih - zahodna obala IrskeGnezdišča v klifih - zahodna obala Irske
IRSKA
Kylemore AbbeyKylemore Abbey
IRSKA
Idila ob opatiji Kylemore na IrskemIdila ob opatiji Kylemore na Irskem
IRSKA
zakladi irske 08zakladi irske 08
IRSKA

Program potovanja

1. dan SLOVENIJA – DUBLIN – BELFAST (160 KM)

Polet do Dublina, od koder se podamo proti severu otoka do Belfasta, središča Severne Irske. Zapeljali se bomo do QueensUniversity, si ogledali murale na ShankillRoad, videli moderni del mesta s četrtjo Titanic, se sprehodili do mestne hiše, opere, za žejo poskrbeli v CrownLiquor Saloon-u, lepo ohranjenem pubu iz viktorijanske dobe. Večerja in nočitev.

2. dan BELFAST – ANTRIM – ENNISKILLEN (275 KM

Pravi irski zajtrk nam bo dal energije za odkrivanje čudovite obale Antrima. Že naš prvi postanek bo doživetje posebne vrste, saj se bomo, vsaj tisti, ki si boste upali, podali prek visečega mostu na samotni otoček, kjer si bomo napolnili pljuča s svežim morskim zrakom. Most lahko naenkrat prečka do osem oseb, saj se drugače preveč ziblje. Velikanova pot (Giant’sCauseway) bo naša naslednja postaja, kjer se srečamo z neverjetno igro narave in kamenin, ki jih je erozija oblikovala skozi tisoče let. Popoldanske urice bodo vesele, saj bomo v destilarni Bushmills odkrivali skrivnosti vode življenja oz. viskija. Večerni prihod v Enniskillen.

3. dan ENNISKILLEN – WESTPORT – CONG – KYLEMORE – GALWAY (350 KM)

Sproščen dan je pred nami, saj nas zelena krajina vrne v romantične čase. Vožnja s postanki po grofiji Mayo do Westporta, živahnega mesteca ob irski sveti gori Croagh Patrick. Posebna privlačnost kraja je tudi pub MattMolloy-ja, prekaljenega glasbenika svetovne slave, ki v svojem pubu prireja nepozabne glasbene užitke.John Ford je ponesel ime Conga v svet, ko je leta 1952 tukaj posnel film TheQuiet Man z Johnom Wayneom in MaureenO’Hara v glavnih vlogah. Od male vasice ob jezeru Corrib prek kraja Leenane in mimo edinega irskega fjorda Killary, prispemo do čudovite opatije Kylemore. Ljubitelji vrtov in neokrnjene narave boste tukaj našli svoj trenutek spokojnosti.

 

 

Po ogledu nas bo v bližini čakal gospod Martin ali nekdo od njegovih sodelavcev, ki nas bo popeljal s svojim traktorjem in prikolico do šotišča, kjer bomo spoznali pomen šote za prebivalstvo v prejšnjih časih. Sprehodili se bomo do starih kamnitih hišk, kjer čas teče kot pred stoletjem in sredi ene od sobic nazdravili s pravim poteen-om, nekdaj prepovedanim žganjem na otoku. Sledi še vožnja do Galwaya, središča zahodne Irske, ki zaradi številne študentske populacije velja za vihravo mesto. Prenočevanje v mestu.

4. dan GALWAY – BURREN – ADARE – KILLARNEY (275 KM)

Ob zahodni atlantski obali se pripeljemo do irskega krasa, kamnite dežele ali Burren, kot nosi ime danes. Krajše panoramske postanke naredimo v slikovitih vasicah in ob sami obali, dokler ne prispemo do moherskih klifov, spektakularne strme obale, ki se dviguje nad morjem tudi do 200 m. V novem centru za obiskovalce, zgrajenem v hribu, se podrobneje lahko seznanite s floro in favno področja, kot tudi z geološko sestavo obale, ob samem robu klifov pa vodi pot, s katere lahko občudujete številne ptice, ki gnezdijo v skalah in Aranske otoke v bližini. Pot nadaljujemo mimo Ennisa, Limericka do vasice Adare, ki je bila večkrat razglašena za najlepšo na Irskem. Do večera nam preostane voŽnja do simpatičnega Killarneya, polnega nočne zabave in irske glasbe.

5. dan RING OF KERRY (90 KM)

Polotok Iveragh, bolj znan kot Ring of Kerry, bo zapolnil naš današnji dan. V mestecu Killorglin, znanem po kozjem sejmu (Puck Fair), bo naš prvi postanek. Od tu se odpravimo do gostišča Red Fox, priljubljenega zaradi odlične irske kave. Cahirciveen, kraj prek katerega se tudi zapeljemo, je rojstni kraj Davida O’Conella, borca za pravice katolikov. V Portmagee-ju se vkrcamo na ladjico in odplujemo do Skellig Michael (po želji in odvisno od vremena – za doplačilo!), otočka na katerem so menihi že pred stoletji zgradili bivališča, daleč od radovednih oči. Kolonije ptičev, stopnice vklesane v živo skalo, divji valovi, vrnejo obiskovalca v srednji vek. Po nekajurnem raziskovanju se vrnemo na obalo in nadaljujemo oglede. V Watervillu se lahko ”srečate” s Charlijem Chaplinom, ki se je vedno vračal v ta kraj na oddih. Ob koncu dneva se oglasimo še v vrtovih Muckross. Nočitev v Killarneyu.

6. dan KILLARNEY – CASHEL – DUBLIN (300 KM)

Nadaljevali bomo do Cashela, nekdanjega središča irskih kraljev. Na griču nad mestom še danes kraljuje kamnita utrdba Rock ofCashel, v kateri je bival tudi Brian Boru, kralj, ki je v 11. stoletju dokončno na irskih tleh premagal vikinške zavojevalce. Popoldanski prihod v Dublin. Po nastanitvi se podamo na sprehod v živahni del mesta, Temple Bar.

7. dan DUBLIN

Za prijeten začetek dneva bodo poskrbeli škratje iz narodnega muzeja škratov – NationalLeprechaunMuseum. Irska slovi kot dežela skrivnostnih bitij, nešteto zgodbic povezanih z njimi in irsko mitologijo bomo spoznali v tem nekoliko nenavadnem muzeju. Zgodbo o zanimivem končanju sovraštva med dvema družinama bomo razkrili v katedrali St. Patricka, kjer je na vrtu ob nekdanjem vodnjaku začel pokristjanjevati St. Patrick, zavetnik Ircev. Črno zlato – Guinness – pride na vrsto v popoldanskem času, ko se v nekdanjem skladišču, spremenjenem v muzej Guinnessa, poglobimo v zgodovino te znamenite pivovarne Arthurja Guinnessa. V sedmih nadstropjih je predstavljeno prav vse, od samih začetkov do današnjih dni.

V baru Gravity na vrhu stavbe si bomo privoščili pint Guinnessa in občudovali panoramo mesta. Večerni čas bo namenjen četrti Temple Bar, najživahnejšemu delu mesta z mnogimi pubi, restavracijami, umetniki in glasbeniki, ki igrajo na ulicah. Po želji je ta večer možen obisk Veselih Oračev – TheMerryploughBoys – ki pripravijo izvrstno zabavo ob glasbi in plesu. Možna tudi večerja.

8. dan DUBLIN – SLOVENIJA

Zgodaj zjutraj prevoz na letališče in polet proti domu, kamor prispemo v dopoldanskih urah. Konec potovanja.

Dodatne informacije

Zakladnico vsega zelenega, zabavnega in privlačnega bomo začeli odpirati v Belfastu  in  nadaljevali na vulkanski obali Antrim-a, kjer je velikan FionnmacCumhaill pridno gradil Velikanove stopnice prek morja do Škotske. Zibali se bomo na visečem mostu nad morjem, nazdravljali v najstarejši destilarni na otoku, Bushmills, razvajali brbončice z irskimi dobrotami in Guinnessom, peli in se vrteli z Veselimi Orači v okolici Dublina, kjer se nam pridružijo irski leprikoni – mali zeleni škratje živordečih brad. Slainte – Na zdravje! Z nami na veselo pot v avgustu…

 

 

 

TERMIN:  22.- 29.7. 2019

TRAJANJE: 8 dni

ŠTEVILO POTNIKOV:  min. 8, max. 14

CENA:  

1.240 € (14 potnikov)

1.295 € (10 potnikov)

1.355 € (8 potnikov)

VKLJUČENO V CENO:    

povratna letalska vozovnica in vse letališke pristojbine

prevoz na izbrano letališče in nazaj

7x nočitev z zajtrkom

2x večerja

najem in prevozi s kombijem

slovenskega vodnika / voznika

vse vstopnine po programu – Giant’sCauseway, Carrick a Reede Rope Bridge (viseči most), destilarna viskija Bushmills, KylemoreAbbey, Dan O’HaraHomestead, Rock ofCashel, Guinness Storehouse, katedrala St. Patrick

stroški organizacije in izvedba programa

 

INFO:   

dejan@baobab-vodenja.si

Prijava na potovanje

Call Now Button