Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Potovanje

ZDA – YELLOWSTONE IN GORA RUSHMORE

2,990.00

05
SEP
19 / 13dni
letalo
agencija Sajko

(DOLINA SPOMENIKOV, SALT LAKE CITY, SKALNO GOROVJE …)

CENA: 2.990 EUR pri najmanj 12 potnikih

3.290 EUR pri najmanj 7 potnikih

 

Info: Dejan Marentič

Gsm: 031-363 361

E-mail: dejan@baobab-vodenja.si

ZDA - Yellowstone 9ZDA - Yellowstone 9
ZDA – YELLOWSTONE IN GORA RUSHMORE
ZDA - Yellowstone 8ZDA - Yellowstone 8
ZDA – YELLOWSTONE IN GORA RUSHMORE
ZDA - Yellowstone 7ZDA - Yellowstone 7
ZDA – YELLOWSTONE IN GORA RUSHMORE
ZDA - Yellowstone 6ZDA - Yellowstone 6
ZDA – YELLOWSTONE IN GORA RUSHMORE
ZDA - Yellowstone 5ZDA - Yellowstone 5
ZDA – YELLOWSTONE IN GORA RUSHMORE
ZDA - Yellowstone 3ZDA - Yellowstone 3
ZDA – YELLOWSTONE IN GORA RUSHMORE
ZDA - Yellowstone 2ZDA - Yellowstone 2
ZDA – YELLOWSTONE IN GORA RUSHMORE
ZDA - Yellowstone 1ZDA - Yellowstone 1
ZDA – YELLOWSTONE IN GORA RUSHMORE

Program potovanja

1. dan Organiziran odhod iz Slovenije do enega od bližnjih letališč in polet s prestopanjem proti ZDA.

Pristanek v mestu DENVER v zvezni državi Kolorado. Prevoz do hotela v mestu ali okolici in nočitev.

2. dan Denver – Vail – Aspen – Durango (390 km)

Zajtrk, nato potovanje preko SKALNATEGA GOROVJA po slikoviti gorski cesti. Vožnja skozi znano smučarsko središče VAIL in nato postanek v mondenem gorskem mestecu ASPEN, enem najmondenejših smučarskih središč v ZDA. Večerni prihod v južni Colorado in nastanitev nekje na poti. Nočitev.

3. dan Durango – Mesa Verde – Cortez (200 km)

Po zajtrku vožnja v nekdanje rudarsko mesto DURANGO, kjer se začne zgodovinska 72-kilometrska proga, ki je zgrajena do rudnikov zlata in srebra v gorah San Juan. Krajši ogled mesteca, kjer še vedno najdemo katerega izmed tipičnih »saloonov«. Sledi postanek v narodnem parku MESA VERDE, kjer je živela civilizacija Pueblo. Nočitev v Cortezu ali okolici.

4. dan Cortez – FourCorners – Monument Valley – Moab (470 km)

Zajtrk in odhod do FOUR CORNERS MONUMENT, točke kjer se stikajo meje štirih ameriških zveznih držav. Naslednji postanek bo v slikoviti DOLINI SPOMENIKOV (Monument Valley) v bližini rezervata plemena na meji med Utahom in Arizono. Tu je John Ford snemal vesterne in ponesel ime doline v svet. Večerni prihod v mestece MOAB, izhodišče za okoliške kanjone in parke. Nastanitev v mestu ali okolici.

5. dan Moab – Arches NP – CanyonlandsNp – Moab (150 km)

Po zajtrku najprej ogled NP ARCHES in nato NP CANYONLAND ob rekah Green in Kolorado, ki sta te kanjone oblikovali. Še ogled parka DEAD HORSE, znanega po snemanju filma Thelma& Louise. Vrnitev v hotel in večerna sprostitev v mestecu.

6. dan Moab – Salt Lake City (380 km)

Po zajtrku potovanje v prestolnico Utaha, mesto SALT LAKE CITY. Krožna panoramska vožnja in nato peš ogled središča mesta, ki je obdano s številnimi vrhovi, kjer so znana smučišča. V mestu stoji največji mormonski tempelj na svetu. Nočitev.

7. dan Salt Lake City – Grand Teton – Yellowstone (500 km)

Po zajtrku vožnja preko dela Skalnega gorovja v zvezno državo Wyoming. Popoldne prihod v TETON VILLAGE in krajši postanek v priljubljeno turističnem in  smučarskem središču, nato vožnja skozi NARODNI PARK GRAND TETON z mogočnimi gorskimi vrhovi, slikovitimi jezeri in čudovito vegetacijo. Panoramski postanki. Nastanitev nekje na obrobju Yellowstona. Nočitev.

8. dan Yellowstone – Cody (220 km)

Zajtrk. Ta dan gotovo eden od vrhuncev potovanja. Celodnevni obisk YELLOWSTONA, najstarejšega narodnega parka na svetu, ki je s svojimi gejzirji, vročimi rekami, parnimi in žveplenimi vrelci pravo naravno čudo. Spreminjajoče se barve prsti spominjajo na kak drug planet. Tudi ogled severnega dela s toplimi apnenčastimi terasami in kanjoni. Vožnja proti vzhodu in nastanitev na območju mesta CODY (mestu je dal pečat junak kavbojskih romanov Buffalo Bill). Nočitev.

9. dan Cody–Devil'sTower – Deadwood (610 km)

Zajtrk. Iz Codyja sledi potovanje proti vzhodu. V popoldanskem času postanek za ogled naravne znamenitosti DEWILS TOWER – osamelca iz magmatskih kamenin. Nadaljevanje proti gorovju Bighorn in prihod v državo Južna Dakota. Večerni prihod v kavbojsko mestece DEADWOOD. Nastanitev in večerni obisk saloona … Nočitev.

10. dan MountRushmore – CrazyHorse – Fort Laramie (380 km)

Po zajtrku obisk slavne gore MOUNT RUSHMORE z vklesanimi obrazi štirih ameriških predsednikov, nato še ogled indijanskega spomenika CrazyHorse. Vožnja proti jugu in nočitev nekje na poti.

11. dan Fort Laramie – Denver (335 km)

Zajtrk. Vrnitev v Wyoming. Obisk mesta FORT LARAMIE, prve bele naselbine v Wyomingu, pomembne pri kolonizaciji tega predela Amerike. Obisk muzeja in centra za obiskovalce v nekdanji trdnjavi. Vožnja nazaj v Kolorado. Nočitev v DENVERJU ali okolici.

12. dan 

Zajtrk. Dopoldne še krajši ogled prestolnice Kolorada: Civic Center z obeliskom, Kapitol z mogočno zlato kupolo, trga Larimer in Writer na ulici 16th StreetMall, glavna železniška postaja Union Station … Odhod na letališče in polet proti Evropi.

13. dan 

Z enim vmesnim prestopanjem pristanek na enem od okoliških letališč ter še organiziran prevoz nazaj v Slovenijo do Ljubljane in Maribora.

Dodatne informacije

CENA: 2.990 EUR pri najmanj 12 potnikih

 

           3.290 EUR pri najmanj 7 potnikih

 

CENA VKLJUČUJE: letalski polet (z enim prestopanjem) z bližnjega letališča do Denverja in nazaj, vse letališke takse, prevoz iz Maribora, Celja in Ljubljane do letališča in nazaj, 11 x nočitev z zajtrkom v hotelih oz. motelih turistične kategorije, vsi prevozi po programu v ZDA (z najetim ameriškim kombijem, kjer bo naš spremljevalec tudi voznik), vse oglede s slovenskim spremstvom, vstopno dovolilnico ESTA, celotno organizacijo.

 

Vključeno: vse vstopnine v narodne parke po programu in vsi ogledi po programu.

 

MOŽNA DOPLAČILA: za enoposteljno sobo = 560 EUR/osebo, za napitnine cca 30 USD (za osebje v hotelih in restavracijah),

 

MOŽNI POPUSTI: pri nastanitvi v sobah 1/3 TWC = –120 EUR/osebo, pri nastanitvi v sobah 1/4 TWC = –180 EUR/osebo. Večina sob v hotelih v ZDA ima dve veliki zakonski postelji, zato je nastanitev za tri ali štiri osebe primerna za družine ali za dva para, ki se med sabo poznata.

 

OPOMBE:

 

– V ZDA zajtrk ne sodi nujno k uslugam hotela. Zajtrki bodo prilagojeni možnostim Nekateri hoteli ponujajo bogatejši topel zajtrk, drugi nudijo enostavnejši kontinentalen zajtrk, nekateri zajtrka ne nudijo (v tem primeru, bo zajtrk organiziran v bližini). Kosila in večerje niso vključene, bodo pa na željo potnikov dnevno organizirane v lokalnih restavracijah s pomočjo vodnika.

 

– V času objave programa vsi letalski poleti še niso bili potrjeni, zato so v tej zvezi možne manjše spremembe (npr. zamik datuma odhoda za kak dan ali dva). Posledično se lahko nekoliko prerazporedi program.

 

– Vsak potnik mora oddati ob prijavi kopijo svojega potnega lista z veljavnostjo vsaj še 6 mesecev od dneva zaključka potovanja. Turistična agencija na podlagi podatkov iz potnega lista uredi obvezno predhodno registracijo za vstop v ZDA.

 

– V primeru poleta iz Ljubljane, Zagreba, Trsta ali Gradca, transfer do letališča ni vključen v ceni (doplačilo po želji v tem primeru = 35 EUR za povratni transfer).

 

 

 

POMEMBNO: osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oziroma imajo ob slovenskem tudi državljanstvo katere od teh držav, morajo zaprositi za vizum na veleposlaništvu ZDA.

Prijava na potovanje

Call Now Button