Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Potovanje

JUŽNA AFRIKA, SVAZI, ZIMBABVE IN BOCVANA

2,730.00

17
OKT
20 / 14 ali 16dni
kombi, letalo
Ravbar potovanja

Južna Afrika, Svazi, Zimbabve (Zambija) z Vikt. slapovi in Bocvana

Termina: 17.10. – 1.11.2020 in 7. – 22.11.2020

Za potovanje potrebujete: 16 dni z Viktorijini slapovi in Bocvano (oz. 14 dni brez podaljšanja)

Skupina: min. 10 – maks. 20 popotnikov

Cena: 2.730 eur/osebo (16 dni) pri 14 osebah + let. karta ca 1.100 eur/os (z dodatnimi leti do Vikt. slapov), oz. 2.410 eur (14 dni) + let. karta ca 850 eur/os

Info: Dejan Marentič

Gsm: 031-363 361

E-mail: dejan@baobab-vodenja.si

 

Južna Afrika 10Južna Afrika 10
JUŽNA AFRIKA, SVAZI, ZIMBABVE IN BOCVANA
Južna Afrika 09Južna Afrika 09
JUŽNA AFRIKA, SVAZI, ZIMBABVE IN BOCVANA
Južna Afrika 08Južna Afrika 08
JUŽNA AFRIKA, SVAZI, ZIMBABVE IN BOCVANA
Južna Afrika 07Južna Afrika 07
JUŽNA AFRIKA, SVAZI, ZIMBABVE IN BOCVANA
Južna Afrika 06Južna Afrika 06
JUŽNA AFRIKA, SVAZI, ZIMBABVE IN BOCVANA
Južna Afrika 05Južna Afrika 05
JUŽNA AFRIKA, SVAZI, ZIMBABVE IN BOCVANA
Južna Afrika 04Južna Afrika 04
JUŽNA AFRIKA, SVAZI, ZIMBABVE IN BOCVANA
Južna Afrika 03Južna Afrika 03
JUŽNA AFRIKA, SVAZI, ZIMBABVE IN BOCVANA
Južna Afrika 02Južna Afrika 02
JUŽNA AFRIKA, SVAZI, ZIMBABVE IN BOCVANA
Južna Afrika 01Južna Afrika 01
JUŽNA AFRIKA, SVAZI, ZIMBABVE IN BOCVANA

Program potovanja

1. dan let proti Južni Afriki (obroki na letalu)

2. dan Capetown

Prihod v Capetown in ogled enega najlepših mest sveta: najstarejši del mesta, Bo Kaap, mestna hiša … Sprehodili se boste ob znameniti obmorski promenadi in odkrivali najlepši del mesta Victoria& Alfred Waterfront, kjer se znajo tekom dneva zadrževati tjulnji. V primeru lepega vremena si še isti dan ogledamo Mizasto goro – “Table mountain” (drugače naslednji dan). Zvečer svetujemo večerjo v afriški restavraciji z lokalnimi dobrotami (jedi iz antilop, krokodilov, nojev …). Spanje Capetown

3. dan Table mountain, rt Dobrega upanja in degustacija vin

Zjutraj nas čaka vzpon z vzpenjačo na Table mountain (Mizasto goro) od koder je fascinanten pogled na Capetown in Robbenisland (kjer je bil zaprt Nelson Mandela). Sledi vožnja do rta Dobrega upanja, ki ga je prvi dosegel pomorec Bartholomeo Diaz, deset let kasneje pa ga je na prvi poti v Indijo obplul Vasco de Gama. Danes je rt zaščiten naravni rezervat, kjer je lep sprehod do točke Cape Point. Na poti nazaj proti Capetownu pa se ustavimo za degustacijo vin. Spanje Capetown  (Z)

4. dan Obalna cesta s pingvini in Hermanus s kiti

Vožnja po obalni panoramski cesti z ogledom kolonije pingvinov, vse do Hermanusa, ki velja za prestolnico  kitov. Z ladjico se lahko popeljemo na opcijski ogled kitov (potrebna je najava za izlet ob prijavi), ki se radi zadržujejo v teh vodah. Spanje Hermanus (Z)

5. dan Gansbai z morskimi psi in najbolj južna točka Afrike - Agulhas

Dopoldan se gre v bližnji Gansbai, kjer bo prosto oz. bo čas za posebno doživetje (opcijsko – potrebna je najava za izlet ob prijavi) – opazovanje velikih morskih psov iz kletke oz. jih lahko opazujete iz ladje. Sledi vožnja do Agulhasa, kjer je stičišče Indijskega in Atlantskega oceana, kjer boste stali na najbolj južni točki Afrike. Sledi vožnja do Mosselbaya in večerni prihod v obalno mestece. Spanje Mosselbay (Z)

6. dan Garden Route in stik z divjimi mačkami – Tsitsikama park – Port ElizabethJ

Jutranji sprehod pri svetilniku Cape St Blaize ob klifasti obali Indijskega oceana. Sledi vožnja po znameniti cesti Garden route, do zavetišča za divje mačke Tenikwa (kjer nas čakajo leopardi, levi, gepardi in modri žerjav – simbol Južne Afrike. Z gepardom, ki je najhitrejša kopenska žival, se boste lahko pobližje spoznali, iz oči v oči. Sledi vožnja čez most z najvišjim bungeejumpingom na svetu, do narodnega parka Tsitsikama s subtropskim gozdom, kjer si privoščimo sprehod čez viseče mostove ob morju. Sledi vožnja do mesta

Port Elizabeth. Spanje Port Elizabeth  (Z)

7. dan Let Port Elizabeth - Durban in vožnja do St Lucie ali HluhluweUmfolozija

Dopoldan nas čaka notranji let Port Elizabeth – Durban, kjer boste izvedeli več o Gandhiju. Sledi vožnja proti vzhodu. Spanje HluhluweUmfolozi ali St. Lucija oz. okolica (Z)

8. dan Safari v HluhluweUmfolozi NP in kraljevina Svazi

Jutranji safari v enem najlepših parkov Južne Afrike – HluhluweUmfolozi, kjer boste lahko v naravi videli številne živali (kot v dokumentarnem filmu). Park se ponaša s številno populacijo belih nosorogov. Po safariju se premaknemo v sosednjo državo, kraljevino Svazi, do okolice narodnega parka Mlilwane. Spanje Mlilwane oz. okolica (Z)

9. dan Kraljevina Svazi, vzpon na monolit "Sibebe rock" in obisk lokalne vasice

Dopoldan bo čas za vzpon na drugi največji monolit na svetu – Sibebe rock, ki je po velikosti takoj za avstralskim Ayers rockom (ca 4 ure vse skupaj). Ob poti se nahajajo jame, izviri in lepi razgledi nad okolico. Komur je to preveč si lahko dopoldan opcijsko ogleda narodni park Mlilwane na safariju. Popoldan pa se zapeljemo skozi prestolnico Mbabane vse do tradicionalne vasice (SwaziCulturalVillage), kjer se boste spoznali z njihovo kulturo, plesi in petjem. Spanje Mlilwane oz. okolica (Z)

10. dan Odkrivanje narodnega parka Kruger in nočni safari

Zjutraj obiščemo najstarejši rudnik na svetu Ngwenya (Unesco). Sledi prečenje meje z Južno Afriko in naprej v enega najlepših narodnih parkov na svetu – znameniti Krugerjev park, kjer nas (če bo le sreča) čaka velikih pet: leopard, lev, slon, bivol in nosorog. Do bungalovov se zapeljemo z našim vozilom, tam pa nas čaka nočni safari po parku z vozilom narodnega parka. Spanje v bungalovu sredi parka Pretoriuskoprest camp. (Z)

11. dan Safari Krugerjev narodni park

Odkrivanje Krugerjevega parka na safariju z odprtimi vozili narodnega parka. Poseben dan za vse ljubitelje živali (kot bi se znašli sredi dokumentarnega filma). Po ogledih popoldan zapustimo narodni park in se zapeljemo do razgledne točke Božje okno. Spanje Grashop. (Z)

12. dan Burke'sLuckypotholes – kanjon Blyde - glavno mesto Pretoria – okolica Johannesburga

Dopoldan odkrivamo lepo pokrajino. Najprej se sprehodimo pri naravni znamenitosti Burke’sLuckypotholes, potem pa nas čaka še poseben pogled na kanjon reke Blyde. Sledi vožnja do glavnega mesta Pretorije in krajši ogled mesta (s foto postanki). Prespimo v okolici Johannesburga, (Z)

13. dan Johannesburg – Viktorijini slapovi (Zimbabve/Zambija)

Vožnja na letališče v Johannesburgu in let v Zimbabve do Viktorijinih slapov.  Sledi ogled Viktorijinih slapov, ki jih je pleme Kololo poimenovalo Mosi – oa – tunya (Dim, ki grmi). Sprehod po lepi pešpoti in skozi deževni gozd. Voden ogled slapov iz zimbabvejske strani (ob doplačilu se lahko pogleda še iz zambijske strani). Spanje v Victoriafalls (Z)

14. dan Izlet v Bocvano z ogledom narodnega parka Chobe (rečni safari ter safari z jeepom)

Dopoldanski rečni safari v najlepši narodni park Bocvane – narodni park Chobe, ki je zelo bogat z živalmi (v njem živi ena največjih populacij slonov v Afriki). Poleg daljšega rečnega safarija na meji z Namibijo (s pogledi na krokodile, povodne konje, številne ptiče, kuščarje, …) nas čaka popoldan še krajši jeep safari po parku Chobe in vrnitev v Victoriafalls. Če kdo ne bi želel iti na safari v Bocvano so možne tudi druge aktivnosti v Victoriafalls npr. rafting po reki Zambezi … (oz. se lahko uredi podaljšanje). Spanje v Victoriafalls (Z, K)

15. dan Viktorijini slapovi – Johannesburg in let proti domu

Prosto do odhoda na letališče. Sledi let do Johannesburga in nadaljevanje proti domu.

16. dan Prihod domov

Dodatne informacije

Cena:

16 dnevno potovanje (z Vikt. slapovi) 2.640 eur/osebo pri 14 osebah + let. karta ca 1.100 eur (z Vikt. slapovi)

14 dnevnega potovanja (brez Vikt. slapov) je cena 2.330 eur/os pri 14 osebah + let. karta ca 850 eur/os

Doplačilo v primeru manjše skupine (10 – 13 oseb). 

40 eur popusta, če ste že potovali z nami.

 

 

Cena vključuje:

vse namestitve v prijetnih in preizkušenih popotniških hotelih (z vključenim zajtrkom) v dvoposteljnih sobah (oz. lodgih oz. lokalnih hiškah oz. bungalovih),

notranji let Port Elizabeth – Durban,

najem vozila (Mercedes Sprinter oz. kombi – odvisno od števila oseb) za celotno potovanje,

vse stroške goriva in šoferja,

vse vstopnine in ture po programu (Table mountain, Cape Agulhas, Tsitsikammaconservationfee, vas Svazi s programom, Burke’sLuckypotholes, Blyde kanjon, Sibebe rock …),

tura Cape point z vsemi vstopninami in vključenimi taksami,

degustacijo vin,

turo Tenikwa Wild Cat experience (druženje z divjimi mačkami: leopardi, levi, gepardi …),

jutranji safari z odprtim vozilom narodnega parka v parku Hluhluwe – Umfolozi z vsemi vstopninami in conservationfee,

2x safari v Krugerjevem narodnem parku z odprtim vozilom narodnega parka (prvi dan nočni safari, drug dan safari od navsezgodaj do ca 15.00 ure) z vsemi vstopninami in conservationfee,

lokalnega vodnika,

vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,

organizacijo.

 

Cena vključuje tudi podaljšanje Viktorijini slapovi

2x nastanitev v hotelu (oz. popotniški lodge) v dvoposteljni sobi z vključenim zajtrkom,

povraten transfer letališče – hotel, hotel – letališče,

vodeno turo Viktorijini slapovi z lokalnim vodnikom in vključeno vstopnino za Viktorijine slapove,

celodnevni safari v Bocvano v narodni park Chobe z vključeno turo z ladjico in popoldanskim jeep safarijem (ter vključenim kosilom).

Cena ne vključuje le: prevoz do/iz letališča (če bo potreben), dodatne hrane in pijače, osebnih izdatkov (spominki…), viz (za Južno Afriko uredimo na Dunaju, Zimbabve na licu mesta), napitnin (ca 60 eur) oz. če je še kaj kar ni pod cena vključuje.

 

Opcijsko: ogled kitov ca 44 eur/os oz. opazovanje velikih morskih psov ca 110 eur/os oz. safari Mlilwane (namesto trekinga) ca 21 eur/os

 

Važno: V tem terminu imajo Viktoriji slapovi zelo malo vode, a še vedno se lahko pričara vzdušje mogočnih slapov. Je pa zato to najboljši čas za safari, saj je konec sušnega obdobja, ko se vidi več živali kot drugače. Potovanje lahko na koncu podaljšate v Lesoto ali ostanete dlje v Bocvani na safariju oz. dlje na Viktorijinih slapovih.

 

Dodatno lahko uredimo zavarovanje rizika odpovedi in asistenco Coris.

 

Ko je potovanje potrjeno se uredi letalske karte in plača 500 eur akontacije na račun agencije Manager. Preostanek plačila se plača najkasneje en mesec pred odhodom, ko bo tudi srečanje vseh udeležencev. V primeru spremembe menjalnega tečaja in cene goriva in s tem povezanih dodatnih stroškov od podpisa pogodbe (izpolnjene prijavnice) do odhoda si pridržujemo pravico do spremembe cene. Ponudba je narejena pri tečaju 1 eur = 16 rand. Organizator potovanja je agencija Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

 

 

SPLOŠNE INFO

KAKO POTUJEMO?  Z vozilom (Mercedes Sprinter oz. podoben) le za našo skupino. V narodnih parkih na safarijih koristimo njihova odprta vozila (po ca 10 oseb/vozilo).

NASTANITEV: Vse namestitve v prijetnih in preizkušenih popotniških hotelih (z vključenim zajtrkom) v dvoposteljnih sobah (oz. lodgih oz. lokalnih hiškah oz. bungalovih).

HRANA: Jedlo se bo v preizkušenih lokalnih restavracij oz. hotelskih restavracijah. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance.

ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši, ki želijo videti in doživeti Afriko.

VREME: V novembru je začetek poletja v Južni Afriki kar pomeni, da so dnevi dolgi in je temperatura zelo primerna za potovanje. V tem terminu imajo Viktoriji slapovi zelo malo vode, a še vedno se lahko pričara vzdušje mogočnih slapov. Je pa to najboljši čas za safari, saj je konec sušnega obdobja, ko se vidi več živali kot drugače in začetek poletja, ko se temperature dvignejo. Pričakujemo dnevne temperature med 25 – 35 stopinj Celzija, ponoči pa običajno ni pod 15 stopinj. Pričakujemo stabilno vreme (suho brez dežja).

ZDRAVJE: Za vstop ni potrebno nobeno cepljenje. Več na www.zdravinapot.si 

VARNOST: Gibali se bomo po turističnih predelih. 

SPOMINKI: Ta del Afrike ima veliko lepih spominkov (sploh izdelkov iz lesa).

VIZUM: Za Zimbabve (Zambijo) se dobi na meji, za Južno Afriko se uredi na Dunaju. Za Svazi in Bocvano ni potreben. 

Prijava na potovanje

Call Now Button