Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Potovanje

NORVEŠKA (MED TROLI IN FJORDI)

1,440.00

10
JUL
20 / 8dni
letalo / kombi ali minibus
agencija Sajko

TRAJANJE:          8 dni

ŠTEVILO POTNIKOV:      min 8 – max 12

CENA:

1.440 € (12 potnikov)

INFO:

dejan@baobab-vodenja.si

Za zaključene skupine organiziramo odhode po želji!

norveška 09norveška 09
NORVEŠKA
norveška 08norveška 08
NORVEŠKA
norveška 07norveška 07
NORVEŠKA
norveška 06norveška 06
NORVEŠKA
norveška 05norveška 05
NORVEŠKA
norveška 04norveška 04
NORVEŠKA
norveška 03norveška 03
NORVEŠKA
norveška 02norveška 02
NORVEŠKA
norveška 01norveška 01
NORVEŠKA

Program potovanja

1. dan IZBRANO BLIŽNJE LETALIŠČE (predvidoma Benetke) – OSLO

Prevoz na letališče Benetke od koder bo predvidoma okoli poldneva polet proti Oslu. Sledi  informativni ogled mestnega jedra z Mestno hišo, Kraljevo palačo, Univerzo ter znamenitimi vrtovi ki jih je opremil kipar Vigeland. Če bo lepo vreme tudi vožnja na Holmenkollen od koder je čudovit razgled na Oslo in Oslofjord.

2. dan OSLO – TELEMARK (150 km)

Zajtrk. Dopoldan nadaljevanje ogledov, potem pa se bomo ustavili na Muzejskem polotoku Bygdoy in si ogledali Muzej Vikinških ladij. Sledi vožnja proti deželi fjordov ki v prvem delu poteka po dolini Telemark, kjer se bomo tudi ustavili ob leseni (jamborni) cerkvi v mestu Heddal. Večerja in nočitev v pokrajini Telemark.

3. dan TELEMARK – PREIKESTOLEN – STAVANGER (410 km)

Zajtrk. Sledi vožnja do zahodne obale in do zaliva Boknafjorden. Postanek ki si ga boste zapomnili za vse večne čase bo na polici Preikestolen ki se dviga nad fjordom Lysefjorden in je vsekakor nekaj izjemnega. Dan bomo zaključili v pristanišču Stavanger. Večerja in nočitev.  

4. dan STAVANGER – BERGEN (210 km)

Zajtrk. Obmorska cesta E39 ki povezuje Stavanger in Bergen pelje skoraj toliko po vodi kot po kopnem in je zaradi tega nekaj enkratnega. Na svoji poti prečka Boknafjord, Hardangerfjord in  nekaj manjših fjordov, gre pod vodo in preko otočkov preden prispe v prestolnico fjordov Bergen, ki je tudi mesto pod Unescovo zaščito. Ogledali si bomo predvsem stari hanzeatski del pristanišča Bryggen, kjer so lesene pisane pristaniške hiše. Bergen je še vedno živahno pristanišče z zanimivo ribjo tržnico Torget. Kljub temu da velja za najbolj deževno mesto Norveške, prihaja sem ogromno turistov zaradi čudovite lege med 7 griči v zaledju ter neštetimi otočki v zalivih pred odprtim morjem. Nastanitev v hotelu, večerja ter nočitev. 

5. dan BERGEN – SOGNJEFORD – JOSTEDALBREEN (400 km)

Zajtrk. Zjutraj nadaljujemo pot proti severu in preko zalivov in fjordov do največjega Sognefjorda, ki ga bomo tudi prečkali. Popoldanski prihod v dolino Oldedalen, do narodnega parka Jostedalsbreen. Eden od rokavov istoimenskega ledenika je tudi Briksdal, ki se konča v slikovitem jezeru. Po želji boste lahko odšli pod vodstvom lokalnega vodnika na pohod po ledeniku in njegovih skritih lepotah. Nastanitev v okolici.

6. dan GEIRANGERFJORD – POT TROLOV – MOLDE (330 km)

Zajtrk. Za nekatere vrhunec potovanja. Dopoldan si bomo privoščili 1 urno križarjenje po najlepšem fjordu v deželi. Po tem fjordu, ki nosi ime po vasici Geiranger, na koncu fjorda, se vozijo tudi velike križarke globoko v notranjost in se potem kakšni kiti v akvariju obračajo na majhnem prostoru. Čudovita vožnja s slapovi in fantastično naravo. Sledi gorska vožnja – Orlova pot in potem še bolj zavita Pot Trolov, ki nas pripelje do Adnalsnesa, od koder nadaljujemo pot do mesta Molde.  Večerja  in nočitev.

7. dan ATLANTSKA CESTA – TRONDHEIM – OPPDAL (410 km)

Zajtrk. Sledi vožnja do mesteca Vevang, kjer se začne naslednja »scenska pot« na našem potovanju.  Atlantska cesta je sicer kratka a fotogenična – prečka par mostov in otočkov na poti proti Kristiansundu. Pot nadaljujemo do stare prestolnice  Norveške – Trondheima, ki je čudovito slikovito mesto z izjemno katedralo Nidaros.  Ogled mesta, nekaj prostega časa, nato pa popoldanska vožnja proti jugu, v okolico mesta Oppdal kjer prenočimo.

8. dan LILLEHAMMER – OSLO – SLOVENIJA (370 km)

Zajtrk. Prvi del dneva je namenjen ogledu Olimpijskega mesta Lillehammer, popoldan pa prispemo na letališče v Oslo, od koder bomo predvidoma ob 17.20 uri poleteli proti bližnjemu letališču. Večerni pristanek ter prevoz v Slovenijo.

Dodatne informacije

ŠTEVILO POTNIKOV:      min 8 – max 12

CENA:  

1.540 € (12 potnikov)

VKLJUČENO V CENO:    

povratna letalska karta, vse letališke pristojbine

transfer na letališče in nazaj v kolikor ne bo polet z Brnika

7x nočitev z zajtrkom, 4x večerja

najem kombija, gorivo, cestnine, tunelnine in parkirnine, trajekti

slovenski vodnik / voznik celotno pot

organizacija potovanja

 

INFO:   

dejan@baobab-vodenja.si

 

PREVOZ:             

letalo / kombi (ali minibus v primeru da bo več kot 9 potnikov)               

Za zaključene skupine organiziramo odhode po želji!

Prijava na potovanje

Call Now Button