Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Potovanje

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA

1,190.00

12
MAJ
20 / 13dni
avtobus
agencija Sajko

CENA:
1.190 € pri najmanj 35 potnikih
1.290 € pri najmanj 25 potnikih

potovanje-severna-španija-in-portugalska-10potovanje-severna-španija-in-portugalska-10
PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA
potovanje-severna-španija-in-portugalska-09potovanje-severna-španija-in-portugalska-09
PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA
potovanje-severna-španija-in-portugalska-08potovanje-severna-španija-in-portugalska-08
PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA
potovanje-severna-španija-in-portugalska-07potovanje-severna-španija-in-portugalska-07
PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA
potovanje-severna-španija-in-portugalska-06potovanje-severna-španija-in-portugalska-06
PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA
potovanje-severna-španija-in-portugalska-05potovanje-severna-španija-in-portugalska-05
PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA
potovanje-severna-španija-in-portugalska-04potovanje-severna-španija-in-portugalska-04
PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA
potovanje-severna-španija-in-portugalska-03potovanje-severna-španija-in-portugalska-03
PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA
potovanje-severna-španija-in-portugalska-02potovanje-severna-španija-in-portugalska-02
PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA
potovanje-severna-španija-in-portugalska-01potovanje-severna-španija-in-portugalska-01
PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA

Program potovanja

1. dan Slovenija – Carcassonne (1.300 km)

Odhod avtobusa iz Maribora ob 18. uri. Pobiranje potnikov v Celju, Ljubljani in Sežani. Prestop meje in potovanje na relaciji Verona–Brescia–Genova. Nočna vožnja.  

2. dan Vožnja mimo Azurne obale in skozi Provanso proti pokrajini Languedoc.

Prihod v CARCASSONNE. Ogled srednjeveškega dela mesta, ki velja za največjo še ohranjeno evropsko trdnjavo. Po ogledu namestitev v hotelu v bližini, počitek in nočitev.  

3. dan Carcassonne – Lourdes – San Sebastian – Burgos (680 km)

Zajtrk. Vožnja mimo Toulousa pod Pireneje. Prihod v romarsko središče LURD. Ogled osrednjih cerkva in obisk hiše sv. Bernardke, nato mimo mesta Bayonne proti zahodu. Prestop meje s Španijo in postanek v letoviškem mestu SAN SEBASTIAN v pokrajini Baskija. Namestitev na poti proti Burgosu. Nočitev v hotelu.

4. dan Burgos – Santiago de Compostela (550 km)

Zajtrk v hotelu. Dopoldanski ogled El Cidovega mesta BURGOS. Ogled katedrale in starega jedra. Vožnja preko pokrajine Castilla-Leon proti Galiciji. Potovanje vzporedno z »Jakobovo potjo«, po kateri kristjani že stoletja romajo na grob sv. Jakoba. Večerni prihod v srednjeveško krščansko romarsko središče SANTIAGO DI COMPOSTELLA. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.  

5. dan Santiago – Braga – Porto (250 km)

Po zajtrku ogled starega dela mesta, predvsem pa znamenite cerkve z grobom sv. Jakoba. Nadaljevanje poti proti PORTUGALSKI. Prestop meje in popoldanski prihod v mesto BRAGA. Obisk hriba nad mestom z romarsko cerkvijo Bom Jesus de Monte. Proti večeru prihod v PORTO, drugo največje portugalsko mesto. Krajša panorama in nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.   

6. dan Porto

Zajtrk. Celodnevni ogled mesta: katedrala, cerkev sv. Klare, TorredosClerigos, znamenita borza »Bolsa«, vožnja po aveniji Boavista, ki sega do Atlantika, most Luisa I. čez reko Douro in pokušina portovca v eni izmed znanih kleti. Prosto za osvežitev in sprehod skozi živahni predel Ribeira ob reki Douro. Večerja in nočitev v hotelu.

7. dan Porto – Coimbra – Fatima – Batalha – Obidos – Lizbona (370 km)

Po zajtrku odhod iz Porta mimo Aveira proti jugu. Postanek v mestu COIMBRA za sprehod skozi univerzitetni predel in ogled stare katedrale, ki se smatra za najstarejšo romansko zgradbo na Portugalskem. Nadaljevanje poti in opoldanski prihod v romarsko FATIMO. Po ogledu osrednjega trga in cerkve, naprej v BATALHO in ogled znamenitega samostana. Sledi postanek v vasici OBIDOS z značilno arhitekturo. Proti večeru prihod v LIZBONO, nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

8. dan Lizbona

Zajtrk. Celodnevni ogled portugalske prestolnice: katedrala, grad Sao Jorge, stara četrt Alfama, popoldne odhod do bližnjega BELEMA in ogled stolpa, od koder so se odpravljali na pot portugalski pomorščaki. Postanek pri Spomeniku odkritij in obisk cerkve pri samostanu San Jeronimos. Vožnja skozi prizorišče svetovne razstave Expo ‘98 in vrnitev v hotel. Zvečer po želji obisk lokala s petjem tipičnih portugalskih pesmi – fadom. Nočitev v hotelu.

9. dan Lizbona – Sintra – Cabo da Roca – Lizbona (100 km)

Zajtrk. Odhod v SINTRO, staro prestolnico kraljev, ogled zunanjosti palače (vstop po želji, če bo mogoč). Vožnja na najbolj zahodni del Evrope – CABO DA ROCA. Opoldanski postanek v letoviškem ESTORILU. Vrnitev v Lizbono z možnostjo zadnjih nakupov oz. večerje v živahnem delu mesta. Nočitev v hotelu.  

10. dan Lizbona – Madrid (630 km)

Zajtrk. Odhod iz Lizbone preko mostu Vasca da Game mimo Setubala. Vožnja vzhodno mimo Evore, prestop v Španijo mimo Badajoza in Meride. Prečkanje pokrajin Extremadura in Castilla-La Mancha ter kasnejši popoldanski prihod v MADRID. Panorama španske prestolnice: muzej Prado, Plaza Cibeles, Gran Via, Plaza Espana, Palacio Real, Puerto del Sol … Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

11. dan Madrid – Zaragoza – Barcelona (600 km)

Po zajtrku odhod iz Madrida proti Aragoniji. Opoldanski prihod v aragonsko prestolnico ZARAGOZO. Ogled rojstnega mesta Francisca Goye: velika romarska cerkev NuestraSenora del Pilar, Lonja, Plaza Espana… Vožnja proti Kataloniji, mimo Leride ter nastanitev v okolici Barcelone. Večerja in nočitev.   

12. dan Barcelona – Azurna obala (600 km)

Zajtrk in panoramski ogled BARCELONE: avenija Diagonal, SagradaFamilia, Montjuich, Rambla. Vrnitev v Francijo, vožnja na relaciji Perpignan–Montpellier–Arles in večerni prihod v bližino Azurne obale. Nastanitev v hotelu in nočitev.   

13. dan Azurna obala – Ljubljana (850 km)

Zajtrk v hotelu. Avtobusna vožnja preko Italije na relaciji Genova–Verona–Trst. Prihod v Slovenijo v večernih urah.

Dodatne informacije

CENA VKLJUČUJE: 9 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC v Španiji in na Portugalskem, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelih**/*** v sobah 1/2 TWC v Franciji na poti, 6 x večerjo po programu, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, slovensko vodenje in organizacijo.

 

Vključene vse vstopnine: katedrala v Burgosu, Bolsa, pokušnja porta, samostan Batalha, stolp Belem, grad Sao Jorge.

 

MOŽNA DOPLAČILA:

– za sobo 1/1= 220 EUR,

– za obisk lokala s portugalsko poulično pesmijo fado in portugalsko folkloro (vključuje večerjo, pijačo in prevoz) = cca. 50 EUR.

Prijava na potovanje

Call Now Button