Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Potovanje

BALTSKE DRŽAVE

890.00

8
JUN
20 / 8dni
avtobus, letalo
agencija Sajko

CENA:
890 € pri najmanj 40 potnikih
975 € pri najmanj 30 potnikih

Baltik 9Baltik 9
BALTSKE DRŽAVE
Uživanje v RigiUživanje v Rigi
BALTSKE DRŽAVE
Baltik 7Baltik 7
BALTSKE DRŽAVE
Baltik 6Baltik 6
BALTSKE DRŽAVE
Baltik 5Baltik 5
BALTSKE DRŽAVE
Baltik 4Baltik 4
BALTSKE DRŽAVE
Baltik 3Baltik 3
BALTSKE DRŽAVE
Baltik 2Baltik 2
BALTSKE DRŽAVE
Baltik 1Baltik 1
BALTSKE DRŽAVE

Program potovanja

1. dan Slovenija – Varšava – Augustow (1.310 km)

Odhod iz Ljubljane ob 18. uri, pobiranje potnikov proti Mariboru. Vožnja mimo Šentilja in naprej na relaciji Gradec–Dunaj. Nočna vožnja.

2. dan Nadaljevanje vožnje do Varšave in Augustowa

Prestop na Češko in vožnja mimo Brna, Olomouca in Ostrave. Jutranji prihod na Poljsko, vožnja mimo Katovic in Czestochowe. Opoldanski prihod v VARŠAVO. Ogled mesta: Palača znanosti in kulture, Primacialna palača, Gledališki trg, Barbakan, Trg starega in Trg novega mesta, rojstna hiša Marie Curie – Sklodowske. Popoldanska vožnja proti mestoma Grajewo in Augustow. Nastanitev, večerja in nočitev v hotelu.

3. dan Augustow – Trakai – Vilnius (210 km)

Po zajtrku krajša vožnja do poljsko-litovske meje. Prestop v LITVO, največjo izmed baltskih držav. Potovanje preko reke Nemen in prihod v staro prestolnico TRAKAI. Obisk srednjeveškega gradu na otoku sredi jezera in ogled vasi s starimi lesenimi hišami. Popoldanski prihod v litovsko prestolnico VILNO. Prvi panoramski ogled mesta: hrib Gedeminas, stolnica, bernardinski samostan, cerkev sv. Ane, hiša pesnika Mickiewicza, univerza, parlament, novi del mesta. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan Vilnius – Klaipeda – Nida – Klaipeda (400 km)

Zajtrk. Odhod iz Vilne in avtobusno potovanje proti zahodu države do obalnega mesta KLAIPEDA. V bližini vkrcanje na trajekt in vožnja na znamenito KURSKO KOSO, približno 100 km dolg naravni peščeni nasip v obliki kose, ki je edinstven primer na svetu in sodi med zaščitena območja. Vožnja po slikovitem parku. Postanek v mestu NIDA z galerijo jantarja in hišo, v kateri je prebival Thomas Mann. Vrnitev s trajektom proti Klaipedi, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan Klaipeda – Grič križev – Riga (320 km)

Zajtrk. Vožnja proti mestu ŠIAULIAI. V bližini obisk znamenitega hriba križev, KRYŽIU KALNIS, romarski kraj in kraj simbolnega pomena za litovski narod. Sledi prestop meje v LATVIJO in v zgodnejših popoldanskih urah prihod v prestolnico RIGA.

Krožni ogled: cerkev sv. Petra, stolnica, parlament, mačja hiša, grad, spomenik svobode, tržnica … Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan Riga – Turaida – Parnu – Talin (380 km)

Zajtrk. Vožnja proti nacionalnemu parku Gaujas. Postanek v SIGULDI za obisk razvaline gradu tevtonskih vitezov in nato ogled škofovskega gradu TURAIDA. Sledi prestop meje v ESTONIJO in prihod v letoviško in zdraviliško mesto PÄRNU, ki velja za estonsko poletno prestolnico. Krožni ogled mesta: mestna hiša, koncertna dvorana, cerkev sv. Katarine, ruska cerkev … Kasnejše nadaljevanje v TALLIN. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

7. dan Talin – Helsinki (trajekt – plovba dve uri)

Zajtrk in ogled znamenitosti estonske prestolnice: grad–parlament, cerkev Aleksandra Nevskega, srednjeveško jedro, glavni trg, mestna hiša. Še nekaj prostega časa in popoldanska vožnja s trajektom preko zaliva do finske prestolnice HELSINKI. Nastanitev v hotelu in nočitev.

8. dan Helsinki – Ljubljana (letalo)

Zajtrk, dopoldanski krožni ogled glavnih znamenitosti Helsinkov: Senatni trg, cerkev Uspenski, Esplanade, železniška postaja, opera, cerkev Temppeliaukio … nato popoldanski transfer do letališča in polet proti Ljubljani ob 16.40 s predvidenim pristankom na Brniku ob 18.20. Po želji še transfer do Celja, Slov. Bistrice in Maribora.

Dodatne informacije

CENA VKLJUČUJE: 6 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 5 x večerja kot v programu, prevoz s turističnim avtobusom, letalski polet Helsinki–Ljubljana, letališke takse v višini cca. 70 EUR, vsi ogledi po programu, slovensko vodenje in organizacijo.

 

Vključene vse vstopnine po programu.

 

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 v hotelih = 160 EUR, za transfer z let. LJ v MB = 18 EUR.

 

OPOMBA: V času objave polet iz Helsinkov v Ljubljano še ni bil potrjen. Če ne bo potrjen, bo organiziran polet na bližnje letališče in vključen transfer nazaj v Slovenijo

Prijava na potovanje

Call Now Button