Potovanje

NAMIBIJA BOCVANA & ZIMBABVE

2,828.00

18
OKT
20 / 22 ali 13dni
letalo, safari tovornjak
Ravbar potovanja

Namibija, Bocvana, Zimbabve (Vik. slapovi)

Termina: 18.4. – 9.5. in 18.10. – 8.11. 2020

Za potovanje potrebujete: 22 dni oz. 13 dni (samo Namibija)

Skupina: min 10 – maks 19 popotnikov

Cena: 2.828 eur/osebo pri vsaj 14 potnikih + let. karta od 750 eur/os naprej

Info: Dejan Marentič

Gsm: 031-363 361

E-mail: dejan@baobab-vodenja.si

 

namibija bocvana zimbabve7namibija bocvana zimbabve7
NAMIBIJA BOCVANA & ZIMBABVE
namibija bocvana zimbabve6namibija bocvana zimbabve6
NAMIBIJA BOCVANA & ZIMBABVE
namibija bocvana zimbabve5namibija bocvana zimbabve5
NAMIBIJA BOCVANA & ZIMBABVE
namibija bocvana zimbabve4namibija bocvana zimbabve4
NAMIBIJA BOCVANA & ZIMBABVE
namibija bocvana zimbabve3namibija bocvana zimbabve3
NAMIBIJA BOCVANA & ZIMBABVE
namibija bocvana zimbabve2namibija bocvana zimbabve2
NAMIBIJA BOCVANA & ZIMBABVE
namibija bocvana zimbabve1namibija bocvana zimbabve1
NAMIBIJA BOCVANA & ZIMBABVE

Program potovanja

1. dan let proti Windhoeku

2. dan prihod v Windhoek

prihod v Windhoek, glavno mesto Namibije in ogled glavnih znamenitosti: Cristuskirche, parlament Tintenpalast in trdnjava Alte Feste (od zunaj) … Spanje v prijetnem guesthousu (hostlu), v dvoposteljnih sobah (obroki na letalu),

3. dan vožnja proti narodnemu parku NamibNaukluft

po zajtrku sledi vožnja proti narodnemu parku NamibNaukluft. Kar naenkrat bo civilizacija izginila, narava pa se bo začela spreminjati vse do Sesriema, ki je izhodišče za odkrivanje ene najbolj fotogeničnih puščav sveta Namib, spanje v kampu z bazenom, K (Z, K, V)

4. dan sipine Soussosvlei

navsezgodaj se bomo odpravili v sipine (Soussosvlei), se povzpeli na eno izmed njih in potem odkrivali področje imenovan DeadVlei, ki je raj za vse ljubitelje fotografije. Popoldan si bomo pogledali bližnji kanjon Sesriem in na panoramskem poletu preleteli puščavo Namib (opcijsko), zvečer pa boste lahko uživali ob tabornem ognju in pogledu na nešteto zvezd, kampiranje v kampu z bazenom, K (Z, K, V)

5. dan vožnja po neskončnih prostranstvih Namibije

vožnja po neskončnih prostranstvih Namibije, prihod do Atlantskega morja pri Walvisbayu, kjer se ustavimo ob zaščiteni laguni (flamingi …). Sledi prihod v prijetno mesto Swakopmund in čas za opcijsko vožnjo s štirikolesniki (quadbiking) po neskončnih sipinah, spanje v prijetnem hostlu (dvoposteljne sobe), H (Z, K)

6. dan ogled mesta in vožnja proti severu po Skeletoncoast

jutranji krajši ogled mesta in vožnja proti severu po »Skeletoncoast«, kjer boste opazovali neskončno število tjulnov, potem pa zavijemo v notranjost, do fotogeničnih oblik skal Spitzkoppe (raj za fotografe in raziskovalce), kjer bomo kampirali sredi lepe narave, ki kar kliče po odkrivanju. Ste za petje ob tabornem ognju sredi afriške divjine? K (Z, K, V)

7. dan poslikave po skalah v Twyfelfontain ter »živi muzej« plemena Damara

v Damaralandu si pogledamo poslikave po skalah v Twyfelfontain ter obiščemo »živi muzej« plemena Damara enega najbolj pristnih plemen tega dela Afrike (v repliki njihove vasi predstavijo zdravilne rastline in njihovo življenje in na koncu zapojejo in zaplešejo), spanje v kampu, K (Z, K, V).

8. dan vožnja do Opuwa in popoldansko druženje s Himbami

vožnja proti severu do Opuwa in popoldansko druženje s Himbami v okoliški vasi (enim najbolj zanimivih in fotogeničnih plemen v Afriki), spanje v hotelu v Opuwo H (Z, K, V)

9. dan prosto za odkrivanje Opuwa

prosto za odkrivanje Opuwa, sledi vožnja do farme Otjitotongwe, kjer živijo gepardi. Sledi popoldanski ogled farme in druženje z gepardi – najhitrejšimi kopenskimi živalmi sveta, K (Z, K, V)

10. dan na račun boste prišli ljubitelji živali

boste na svoj račun prišli ljubitelji živali, saj se preko Outja zapeljemo vse do narodnega parka Etosha, ki ga imajo enega najlepših narodnih parkov Afrike, kjer vas bodo kot v dokumentarnem filmu čakale številne živali (popoldanski safari), spanje v kampu Okaukejo, kamp z bazenom (park Etosha), K (Z, K, V)

11. dan cel dan imamo na voljo za odkrivanje parka Etosha

cel dan imamo na voljo za odkrivanje parka Etosha (safari), ki ga imenujejo tudi »Kraj čudežev«, vas pa bodo lahko navdušili pogledi na slone, žirafe, leve, gnuje, zebre, gazele, antilope, nosoroge … in številne ostale živali, ki živijo v narodnem parku; Ne pozabite na daljnogled in tele objektiv za foto safari, spanje v parku Namutoni (park Etosha), K (Z, K, V)

12. dan vožnja do kampa

vožnja vse do kampa, ki leži v zahodnem Capriviju ob reki Okavango, spanje v kampu, K (Z, K, V)

Za vse ki potujete samo po Namibiji je program sledeč:

12. dan 

imate urejen privaten transfer do Windhoeka in spanje v hostlu (dvopostelje sobe). H (Z)

13. dan 

imate dopoldan prosto za samostojen ogled mesta oz. nakupe spominkov oz. uživanje v bazenu vašega hostla, popoldan pa imate prevoz do letališča ter let proti domu (Z, obroki na letalu)

14. dan 

prihod domov

13. dan prečenje meje v Bocvano

Prečenje meje v Bocvano in vožnja čez narodni park Chobe do Kasaneja. Če bo le možno in boste prišli v Kasane pravočasno si boste lahko opcijsko pogledali sunsetcruise (vožnja z ladjico ob sončnem zahodu) po reki Chobe (opazovanje številnih živali, ki se hodijo napajat k reki). Spanje v Kasaneju (kampiranje), K (Z, K, V)  

14. dan jutranji safari z jeepi v narodni park Chobe

že navsezgodaj vaš čaka jutranji safari z jeepi v narodni park Chobe, ki je bogat z živalmi (v njem živi ena največjih populacij slonov v Afriki). Polni vtisov boste nadaljevali pot v bližnji Zimbabve. Popoldan vas čaka ogled Viktorijinih slapov, ki jih je raziskovalec Livingstone poimenoval po angleški kraljici, popoldan občudovanje slapov (široki so 1,7 km in visoki 108 metrov), ki jih je pleme Kololo poimenovalo Mosi – oa – tunya (Dim, ki grmi). Sprehod po pešpoti in skozi deževni gozd, spanje v hostlu (dvoposteljne sobe), H (Z)

V primeru, da bi bil hostel v Victoriafalls zaseden (zaradi pozne potrditve skupine) si pridržujemo pravico do ustreznega zvišanja cene, če bi bilo potrebno spati v hotelu.

15. dan je namenjen počitku, uživanju oz. opcijskim aktivnostim

je namenjen počitku, uživanju oz. opcijskim aktivnostim: svetujemo rafting po reki Zambezi oz. prečenje v Zambijo, kjer si pogledate slapove še iz zambijski strani ter ogled mesta Livingstone, spanje v hostlu (dvoposteljne sobe), H (Z)

16. dan se vrnemo nazaj v Bocvano

se vrnemo nazaj v Bocvano in se premaknemo po asfaltni cesti vse do Nate in Gwete, kjer boste uživali ob prizorih na velika drevesa baobabe, kjer spimo v prijetnem kampu z bazenom, K (Z, K, V)

17. dan čas za odkrivanje okoliških baobabov

čas za odkrivanje okoliških baobabov oz. uživanje v bazenu. Sledi vožnja do Mauna, ki je izhodišče za odkrivanje delte reke Okavango (svetujemo opcijski polet nad delto Okavanga), spimo v prijetnem kampu, K (Z, K, V)

18. dan celodnevni izlet

ta dan boste šli na celodnevni izlet odkrivat delto reke Okavango z lokalnimi čolni in poskušali izslediti čimveč živali, ki živijo v delti, spimo v prijetnem kampu, K (Z, K, V)

19. dan druženje s plemenom Bušmani

vožnja preko Kalaharija vse do predela Ghanzi, kjer se boste družili s plemenom Bušmani (pleme San) in izvedeli več o tem, kako se prehranjujejo in njihovih običajih. V njihovi okolici bomo tudi prespali in uživali v njihovih plesih in petju. Spanje v kampu, K (Z, K, V)

20. dan prečenje meje in prihod nazaj v Namibijo

prečenje meje in prihod nazaj v Namibijo. Sledi vožnja do Windhoeka in spanje v prijetnem guesthousu (hostlu), v dvoposteljnih sobah, H (Z, K)

21. dan prosto za odkrivanje mesta

prosto za odkrivanje mesta (nakupovanje) do odhoda na letališče, sledi transfer na letališče in let proti domu. (Z vključen)

22. dan polni novih vtisov boste prileteli domov

Dodatne informacije

CENA: 2.828 eur/osebo pri vsaj 14 potnikih + let. karta od 750 eur/os naprej

Če bi potovali samo po Namibiji je cena paketa 2.360 + let. karta (cena velja v primeru, da je vsaj 10 potnikov na 21 dnevnem potovanju).

40 eur popusta, če ste že potovali z nami.

 

Cena vključuje:

Na foto safariju vas čaka najverjetneje tudi kralj živalinamestitve 5x v prijetnih popotniških guesthousih (hostlih) v dvoposteljnih sobah, 1x v hotelu v dvoposteljni sobi (Opuwo) in 13x v kampih – po dva v šotoru (veliko je kampov z bazenom, 1x preprost “bush” kamp),

najem prirejenega safari tovornjaka (maksimalno število udeležencev je 17 + slovenski vodnik),

gorivo,

najem vse potrebne opreme za kampiranje od šotorov do podlog (potrebujete le spalno vrečo),

najem vse opreme za kuhanje/stole/mize/pribor,

kamping takse in vstopnine glede na program,

praktično vso hrano (vključenih je kar 19x zajtrkov, 16x kosil in 14x večerij),

vse vstopnine po programu (NamibNaukluft park, shuttle do Sossusvlei, DeatVlei, Sesriemcanyon, laguna s flamingi, Cape Cross, Twyfelfontein, “living” muzej plemena Damara, obisk vasi Himb, ogled farme z gepardi, Etosha narodni park, druženje in aktivnosti pri Bušmanih, Viktorijini slapovi, vstopnine v Windhoeku),

enodnevno turo po delti Okavanga,

safari z jeepi v parku Chobe (Bocvana) in dva dni safarija po parku Etosha (Nambija),  

profesionalnega lokalnega vodnika,

lokalnega asistenta (pomaga pri pripravi hrane …) v primeru večje skupine,

vse stroške za prečenje meje za tovornjak,

vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,

organizacijo.

Cena ne vključuje le: prevoz do/iz letališča (bo organiziran za celo skupino), nekaj obrokov hrane, ustekleničene vode oz. pijače, osebnih izdatkov, opcijskih aktivnosti, stroškov pridobivanja viz (Namibija, Zimbabve/Zambija), napitnin, asistence Coris.

 

200 eur akontacije se vplača na agencijo Manager ob prijavi. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom.

V primeru sprememb cen (goriva, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1 eur = 15,5, namibijskih $. Organizator potovanja je agencija Manager d.o.o. iz Velenja.

 

Po deželi potujemo s prirejenim tovornjakom

 

 

 

SPLOŠNE INFO

KAKO POTUJEMO?  Z prirejenim safari tovornjakom (sedeži kot v avtobusu, panoramska okna). 

NASTANITEV: spi se 5x v prijetnih popotniških hotelih (guesthouse/hostli) v dvoposteljnih sobah, 1x v hotelu v dvoposteljnih sobah (Opuwo), 13x v kampih – po dva v šotoru (veliko je kampov z bazenom, 1x preprost “bush” kamp). Šotore in ostalo opremo (razen spalne vreče) priskrbi lokalna agencija.

HRANA: Kuhal nam bo lokalni vodnik oz. v hostlih bo vključen zajtrk. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. Praktično vsi obroki so vključeni razen nekaj v Windhoeku, Swakopmundu in Viktorijinih slapovih. Vključenih imate 19x zajtrkov, 16x kosil in 14x večerij.

ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši, ki želijo doživeti Afriko. 

ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 19.

VREME: Konec aprila oz. začetek maja oz. konec oktobra je primerno obdobje za obisk tega dela Afrike. Pričakujemo dnevne temperature med 20 – 35 stopinj Celzija, noči pa znajo biti hladne (v spomladanskem terminu). Pričakujemo stabilno vreme (suho brez dežja).

ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih nevarnosti. Za nobeno od teh držav ni obvezno cepljenje. Več na www.zdravinapot.net 

VARNOST: Namibija in Bocvana slovita kot varni državi, Viktorijini slapovi (Zimbabve, Zambija) pa so turistični in tudi varni.

SPOMINKI: Ta del Afrike ima veliko lepih spominkov (sploh izdelkov iz lesa).

VIZUM: Je potreben za Namibijo (uredimo na Dunaju ob doplačilu) in Zimbabve/Zambijo (dobimo na meji).  

VODENJE: Poleg slovenskega vodnika vas čaka še lokalni vodnik, kar bo še dodatno obogatilo potovanje.

DODATNO: Viktorijini slapovi so precej mogočnejši v spomladanskem terminu kot v jesenskem, živali pa se navadno vidi več v jesenskem terminu kot spomladanskem. Temperature so precej višje v jesenskem terminu (tudi ponoči so za ca 10 stopinj C višje kot v spomladanskem).

Prijava na potovanje