Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Potovanje

ZDA – GLASBENI JUG

2,550.00

17
OKT
20 / 13dni
letalo / udoben minibus
Agencija Orbia Travel

 

CENA: 2.550 EUR pri 12 potnikih

 

Info: Dejan Marentič

Gsm: 031-363 361

E-mail: dejan@baobab-vodenja.si

ZDA glasbeni jug 07ZDA glasbeni jug 07
ZDA – GLASBENI JUG
ZDA glasbeni jug 06ZDA glasbeni jug 06
ZDA – GLASBENI JUG
ZDA glasbeni jug 05ZDA glasbeni jug 05
ZDA – GLASBENI JUG
ZDA glasbeni jug 04ZDA glasbeni jug 04
ZDA – GLASBENI JUG
ZDA glasbeni jug 03ZDA glasbeni jug 03
ZDA – GLASBENI JUG
ZDA glasbeni jug 02ZDA glasbeni jug 02
ZDA – GLASBENI JUG
ZDA glasbeni jug 01ZDA glasbeni jug 01
ZDA – GLASBENI JUG

Program potovanja

1. dan SLOVENIJA - EVROPA – ATLANTA

Prevoz potnikov na bližnje letališče (v kolikor polet ne bo z Brnika) od koder bo polet preko drugega evropskega letališča proti Atlanti. Mesto Atlanta je nekakšno neformalno središče Juga ZDA. Severnjaki so ga v državljanski vojni požgali do tal, tako da je danes tudi po ameriških normativih mlado mesto. Kot takšno pa je že Olimpijsko mesto in središče svetovnih korporacij Coca Cole in CNN.  Panoramski ogled in nočitev.

2. dan ATLANTA – SAVANNAH (400 km)

Zajtrk. Zjutraj se zapeljemo na ogled vzhodnega dela države Georgia – torej Atlantske obale in južnjaške lepotice – mesta Savannah. To je pravo sprehajalno mesto (historicdistrict in victoriandistrict), ki ima veliko starih stavb iz obdobja »antebellum«, evropski šarm s parki in muzeji (na pogled je celo »klop ForrestaGumpa«) ter stara skladišča bombaža ob istoimenski reki, ki so danes prodajalne in restavracije, ter pokopališče Bonaventure (ki nastopa v knjigi Polnoč v vrtu dobrega in zlega). Mesto je le na željo predsednika Lincolna preživelo Shermanov uničevalni pohod. Večerja  in nočitev v hotelu.

3. dan SAVANNAH – CHARLESTON (175 km)

Zajtrk. Severno od mesta Savannah se začne Južna Karolina. Ustavimo se v slikovitem mesti Beaufort, ki je služil kot kulise v nekaterih filmih, nato pa si pred prihodom v Charleston pogledamo eno izmed mnogih plantaž , ki so v tem pasu. V mestu Charleston si pogledamo Fort Sumter, kjer se je odvila prva bitka Državljanske vojne. Charleston je bil glavna tržnica za Afriške sužnje. O tem izvemo več v Muzeju Old Slave Mart , zanimiv pa je tudi ProvostDungeon, kjer so imeli zaprte pirate, ki so delovali v zalivu (med drugim Črnobradec in »Gentleman« Bonnet ki je bil tukaj zaprt in kasneje obešen). Nočitev v hotelu. 

4. dan CHARLESTON – ASHVILLE (430 km)

Zajtrk. Del dneva lahko še preživimo v Charlestonu, potem pa se zapeljemo povsem na drugi konec države, kjer ob vznožju Apalačev, vstopimo v Severno Karolino. Najprej se ustavimo in si ogledamo Chimney Rock , nato pa se pripeljemo  v mesto Asheville, ki je postal s prihodom Vanderbiltov pravo igrišče milijonarjev. Vanderbilt je dal tu postaviti pravo kraljevsko palačo – BiltmoreEstate, ki si jo lahko proti doplačilu podrobneje ogledamo naslednji dan. Slikovito mesto ima veliko ohranjenih starih hiš (v stilu art deco) večeri pa so ponavadi jazzovsko obarvani. 

5. dan BLUE RIDGE DRIVE – NP GREAT SMOKY MTS (320 km)

Zajtrk. Po želji ogled Vanderbiltove graščine, nato pa vožnja po delu NP BlueRidgeDrive (ki drugače pokriva celotno dolžino južnih Apalačev s foto-postanki. Tako prispemo v Narodni Park GreatSmokyMts, kjer is lahko pogledamo Muzej indijancevCheeroki, se zapeljemo preko prelaza NewfoundGap in obiščemo vrh Clingmans Dome, ki je eden najvišjih vrhov vzhodno od Mississippija. Vstopimo v državo Tennessee. Nočitev v hotel ali lodgeu. Večerja .   

6. dan NP GREAT SMOKEY MTS – NASHVILLE (360 km)

Zajtrk. Tennessee je sicer majhna država ki se razprostira med Delto Mississippija in Apalači vendar je svetovno znana po Davy Crockettu, Elvisu, DollyParton in Nashvillu. Preden se zapeljemo v zibelko countryja, lahko obiščemo rojstni kraj DollyParton – PigeonForge, če nas že ne premami malo bolj kičasti zabaviščni park Dollywood v bližini. (opomba: v primeru jutranjega odhoda se lahko naredi »ovinek« in se pogleda destilarno Jack Daniels v Lynchburgu). Nashville je glavno mesto države, uspešno in bogato mesto in seveda znano predvsem po »country« glasbi, ki je v ZDA verjetno najbolj popularna glasba. Če ima Memphis Elvisa, Jerry Lee Lewisa, Tino Turner in Sun Studio ima Nashville Hank Williamsa, Willie Nelsona, Studio B, Opry in kup »country« zvezd za katere še nismo niti slišali. Nastanitev v hotelu, nato pa ogled centra mesta okoli znamenite MusicRow in Broadwaya.  Nočitev.

7. dan NASHVILLE – MEMPHIS (340 km)

Po zajtrku si pogledamo še dodatne zanimivosti v mestu, kot je recimo nekoliko nenavadni »grški« partenon. V popoldanskem času se odpravimo proti Zahodu. Naš današnji cilj je eno lepših velemest osrednje ZDA. Rojstno mesto bluesa in rock’n’rolla je vsekakor vredno ogleda. Po nastanitvi v hotelu, si ogledamo glavne znamenitosti okoli zgodovinske ulice Bealestreet ter Mudisland na katerem stoji zanimiv muzej o reki Mississippi, pa Sun Studio (predhodno naročilo in doplačilo) , kjer si je Elvis posnel ploščo za 50.- USD in seveda muzej National Civil RIghtMuseum, ki je zgrajen okoli hotela v katerem je bil ubit Martin Luther King. Večerja v lokalni restavraciji z bluesom in nočitev.

8. dan MEMPHIS – GRACELAND - CLARKSDALE – VICKSBURG (360 km)

Zajtrk. Zjutraj nadaljevanje ogledov ter možnost vožnje po Mississippiju v parniku (»paddle-boat«). Za privržence Elvisa predlagamo obisk Gracelanda (dopl) in potem vožnja do »bluesevskih« korenin v delti reke Mississippi. Katerega središče je Clarksdale, MIssissippi. Ustavimo se pri blues klubu GroundZero, ki je v lasti igralca Morgan Freemana, zraven pa se nahaja Muzej Delta Blues. Nadaljevanje vožnje ob delti mogočne reke proti jugu. Nočitev v mestu Vicksburg, kjer je po 47 dneh obleganja Južnjaška vojska popustila pred generalom Grantom in tako je Sever dobil nadzor na reko Mississippi. Nočitev.    

9. dan NATCHEZ – NEW ORLEANS (335 km)

Zajtrk. Današnji dan si najprej ogledamo mesto Natchez, ki velja za enega redkih ki je popolnoma preživelo uničevanje severnjaške vojske in zato ima ogromno stavb iz obdobja antebellum. Nadaljujemo v državo Louisiana. Ta zvezna država je popolnoma drugačna kot ostale države ZDA, saj so njeni prebivalci potomci francoskih piratov, kmetovalcev ter aristokracije – Cajuns ter Creoles. Je dežela jazz glasbe, vodoo-ja ter znanega festivala MardiGras, ki se kljub orkanu Katrina, ni nikoli prekinil v mestu New Orleans. Popoldanski sprehod po mestu New Orleans. Večerja  in nočitev.

10. dan NEW ORLEANS

Po zajtrku v hotelu bosta na vrsti panoramska vožnja po mestu in sprehod po centru okoli ulice BourbonStreet ter tržnice, kjer povečini vedno nekdo igra jazz. Med drugim si bomo ogledali tudi MoonWalk – staro leseno promenado na obrežju Mississippija – s tramvajem pa lahko obiščemo tudi Garden District s čudovitimi hišami. Zvečer se lahko zapeljemo z ladjo CreoleQueen po reki na zabavo z Jazzom (dopl). Drugače pa predlagamo obisk katerega izmed lokalov z živo glasbo v francoski četrti. Nočitev.

11. dan NEW ORLEANS – MONTGOMERY – ATLANTA (750 km)

Zajtrk. Zjutraj se zapeljemo proti zadnji državi na našem potovanju – Alabami. Vozimo se mimo industrijskega pristanišča Mobile do prestolnice Montgomery, ki ima v zgodovini prostor predvsem po zaslugi Rose Parks, črnke ki se ni želela peljati na zadnjem delu avtobusa, ki je bil namenjen črncem in je s tem sprožila val sprememb ki jih je doseglo gibanje za enakost pod vodstvom Dr. Luther Kinga. Panoramski ogled glavnih znamenitosti ter spomenikov v mestu, ki so večinoma vezani na Gibanje za državljanske pravice. Popoldan se vrnemo v Atlanto. Prost večer. Nočitev v mestu.           

12. dan ATLANTA - EVROPA

Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče – če bo čas si lahko ogledamo stvari ki si jih nismo mogli ogledati ob prihodu. Recimo Muzej Margaret Mitchell avtorice V vrtincu. Polet proti Evropi.

13. dan EVROPA - SLOVENIJA

Pristanek na evropskem letališču in polet do bližnjega letališča. Prevoz domov.

Dodatne informacije

Cena vključuje

2550.- Eur

LETALSKO KARTO Z BLIŽNJEGA LETALIŠČA DO ATLANTE IN NAZAJ* + LETALIŠKE PRISTOJBINE

VSE PREVOZE PO ZDA V UDOBNIH MINIBUSIH

11 X NOČITEV V HOTELIH VIŠJE TURISTIČNE KVALITETE V MESTIH, V LODGE-IH PRI NARODNIH PARKIH

VSTOPNINE V NARODNE PARKE NA POTI (NP BLULE RIDGE, NP SMOKY MOUNTAINS)

VSTOPNINA NA CHIMNEY ROCK

SLOVENSKO GOVOREČEGA VODNIKA – VOZNIKA

ORGANIZACIJO IN IZVEDBO PROGRAMA .

VSI ZAJTRKI V HOTELIH (če hotel nudi zajtrk potem je zajtrk v hotelu, drugače je lahko tudi v bližnji restavraciji)

​4 x izbrane večerje na poti

Vstopnine na izbrano plantažo, Muzej Old Slave Mart, Muzej Čiroki (Steza solz), Narodni muzej Državljanskih pravic v Memphisu, Muzej Delta Blues

Dodatno

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO

490.- Eur

ESTA: pomoč pri izpolnitvi obrazca za vstop v ZDA: cca 15.- Eur

Graceland

PaddleboatMemhis ali New Orleans z večerjo in programom

Prijava na potovanje

Call Now Button