Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Potovanje

BURGUNDIJA

995.00

27
MAJ
20 / 7dni
kombi ali minibus
agencija Sajko

 

INFO:

dejan@baobab-vodenja.si

Burgundija 08Burgundija 08
BURGUNDIJA
Burgundija 07Burgundija 07
BURGUNDIJA
Burgundija 06Burgundija 06
BURGUNDIJA
Burgundija 05Burgundija 05
BURGUNDIJA
Burgundija 04Burgundija 04
BURGUNDIJA
Burgundija 03Burgundija 03
BURGUNDIJA
Burgundija 02Burgundija 02
BURGUNDIJA
Burgundija 01Burgundija 01
BURGUNDIJA

Program potovanja

1. dan MARIBOR – LYON (1.050 KM)

Odhod avtobusa iz Maribora ob 3. uri zjutraj. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani. Prestop meje v Italijo in vožnja na relaciji Benetke- Verona – Torino. Prestop v Francijo in vožnja skozi slikovito alpsko pokrajino mimo Chamberyja. Prihod v Lyon in krajši ogled starega jedra, ki leži ob reki Rhone, z baziliko Notre Dame de Fourviere. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan LYON – BEAUNE (160 KM)

Po zajtrku vožnja v vinorodno pokrajino Burgundijo. Vožnja po delu Burgundske vinske       ceste in obisk izbranega vinogradnika (ogled kleti in degustacija). Popoldanski prihod v mestece Beaune, vinsko prestolnico pokrajine. Obisk Hospice de Beaune, nekdanje ubožnice in tudi neke vrste bolnišnice, bisera gotske arhitekture. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

3. dan BEAUNE – NUITS SAINT GEORGES -BEAUNE (35 KM)

Po zajtrku vožnja do mesteca NuitsSaintGeorges. Ogled muzeja in obrata Cassissium, kjer izdelujejo znameniti burgundijski liker iz črnega ribeza, degustacija. Vrnitev v Beaune in obisk vinske kleti  BouchardAine&Fils v srednjeveškem hotelu. Degustacija ob razlagi  in predstavitvi domačega enologa. Prosto v mestu, popoldne pa pri družini Fallot prikaz različnih načinov izdelave gorčic, od navadnih do zelo pekočih. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan BEAUNE – DIJON – TROYES – EPERNAY (335 KM)

Po zajtrku se odpravimo v Dijon, sedež nekdanjih Burgundskih vojvod. Krajši ogled starega jedra z vojvodsko palačo. Sledi potovanje v pokrajino Šampanjo in prihod v slikovito mesto Troyes, v tlorisni obliki zamaška za šampanjec, okoli katerega stojijo še ohranjene lesene hiše iz 16. in 17. stoletja. Ogled Mačje ulice, katedrale sv. Petra in sv. Pavla, prebivališče dedičev francoske krone Maisondu Dauphin. Prosto za samostojne oglede, nato sledi vožnja v Epernay. Nastanitev v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

5. dan EPERNAY – REIMS – EPERNAY (60 KM)

Po zajtrku vožnja v Epernay, središče proizvodnje šampanjca. Vožnja in sprehod po znameniti Avenue de Champagnes, posejani z velikimi imeni šampanjca, kot so Moet et Chandon, PerrierJouet, Mercier in drugi. Obisk šampanjske kleti v mestu ali okolici. Sledi postanek v vasici Hautvilliers, kjer je živel in delal Dom Perignon. Vožnja v Reims, središče Šampanje. Sprehod do katedrale Notre Dame, kjer so dolga stoletja kronali francoske kralje in strega mestnega jedra. Vrnitev v hotel, večerja in nolitev.

6. dan EPERNAY – RIBEAUVILLE – RIQUEWIHR (350 KM)

Zajtrk in vožnja v Alzacijo. Popoldanski prihod na Alzaško vinsko cesto. Postanki v vasicah in mestecih (Ribeauville, Hunawihr, Riquewihr), ki jih štejejo med najlepše v Franciji. Obisk vinske kleti na tem območju. ogled in degustacija. Namestitev v hotelu v bližini, večerja in nočitev.

7. dan COLMAR – MARIBOR (1.010 KM)

Po zajtrku vožnja v bližnji Colmar, središče alzaškega vina. Ogled slikovitega mestnega jedra, nato odhod mimo Strasbourga v Nemčijo. Potovanje na relaciji Stuttgart – Munchen – Salzburg. Vrnitev v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora v poznih večernih urah.

Dodatne informacije

VKLJUČENO V CENO:

6x polpenzion v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC

ogledi po programu

vstopnine za obisk dveh vinskih kleti v Burgundiji in ene v Alzaciji s pokušnjo

ogled šampanjske kleti

Cassissium

Hospice de Beaune

gorčice Fallot

prevoz s turističnim avtobusom

vse cestnine in parkirnine in cestne dajatve

slovensko vodenje

organizacija potovanja

Prijava na potovanje

Call Now Button