Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Potovanje

MAROKO, ŠPANIJA & GIBRALTAR

1,190.00

19
SEP
20 / 13dni
avtobus, ladja
agencija Sajko

CENA: 1.190 EUR pri najmanj 40 potnikih

1.290 EUR pri najmanj 30 potnikih

 

MOŽNA DOPLAČILA:

– za sobo 1/1 v hotelih = 195 EUR,

– za 1/2 notranjo kabino na trajektu Tanger–Genova = 75 EUR/osebo,

– za 1/1 notranjo kabino na trajektu Tanger–Genova = 115 EUR/osebo.

 

Info: Dejan Marentič

Gsm: 031-363 361

E-mail: dejan@baobab-vodenja.si

maroko 10maroko 10
MAROKO, ŠPANIJA & GIBRALTAR
maroko 09maroko 09
MAROKO, ŠPANIJA & GIBRALTAR
maroko 08maroko 08
MAROKO, ŠPANIJA & GIBRALTAR
maroko 07maroko 07
MAROKO, ŠPANIJA & GIBRALTAR
maroko 07maroko 07
MAROKO, ŠPANIJA & GIBRALTAR

Program potovanja

1. dan Maribor – Nimes (1.200 km)

Odhod avtobusa iz Maribora ob 03.00 zjutraj. Pobiranje potnikov v Celju, Ljubljani in proti Sežani. Vstop v Italijo in vožnja na relaciji Benetke–Brescia–Genova. Popoldanski vstop v Francijo. Vožnja ob Azurni obali mimo Monaca, Nice in Cannesa. Prihod v PROVANSO. Panoramski postanek v AIX EN PROVENCE, kraju kjer je prebival slikar Cezanne in ki je znan po fontanah in drevoredih platan. Vožnja do hotela v okolici Nimesa ali Montpellierja. Nočitev.

2. dan Nimes – Valencia (730)

Zajtrk in nadaljevanje mimo Perpignana proti Španiji. Vožnja skozi Katalonijo, mimo Barcelone in Tarragone … Popoldanski prihod v VALENCIO in krajši ogled novejšega dela mesta z moderno arhitekturo (tudi del arhitekta Calatrave): znanstveni muzej, palača umetnosti, oceanografski muzej, futuristična promenada … Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan Valencia – Granada – Estepona (650 km)

Po zajtrku nadaljevanje vožnje proti ANDALUZIJI. Postanek v PURULLENI za ogled v skalo vklesanih domovanj. Nato pod Sierro Nevado proti GRANADI, postanek za krajši ogled. Nadaljevanje proti Malagi in prihod na znamenito obalo COSTA DEL SOL, nastanitev v enem izmed turističnih krajev ob morju (Torremolinos, Fuengirloa, Estopona …). Večerja in nočitev.

4. dan Estepona – Gibraltar – Tanger – Rabat (320 km)

Zajtrk in potovanje ob obali do britanske kolonije GIBRALTAR. Dopoldanski  ogled starega jedra mesta (na željo ogled opic v skalah nad mestom z vzpenjačo ali kombiji …). Še vožnja proti pristanišču ALGECIRAS. Vkrcanje na ladjo in plovba ob gibraltarski ožini proti Afriki v kraljevino MAROKO. Pristanek v mestu TANGER. Avtobusna vožnja do glavnega mesta RABAT. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan Rabat – Marakeš (325 km)

Po zajtrku najprej krajši panoramski ogled glavnega mesta: Kraljeva palača, mavzolej Mohameda V., Hasanov stolp … Sledi vožnja do največjega in najbolj evropskega maroškega mesta CASABLANCA.

Ogled glavnih znamenitosti: trg Združenih narodov, tržnica, Hasanova mošeja (vključen notranji ogled), trg Mohameda V.: V kasnejših popoldanskih urah nadaljevanje vožnje preko Settata do MARRAKESHA – enega najlepših mest Maroka. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan Marakeš – Tizi-n-tichka – Ouarzazate (200 km)

Zajtrk. Sledi poldnevni ogled glavnih znamenitosti: mošeja Koutoubia, palača Badi, grobnica Saadov, trg Djema El Fna …  Nekaj prostega časa in popoldanski odhod proti Visokemu Atlasu čez prelaz TIZI-N-TICHKA. Na poti postanek pri eni najstarejših kasb v Maroku. Kasnejši prihod v OUARZAZATE, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan Ouarzazate – Tineghir – Erfoud (310 km)

Zajtrk. Vožnja po dolini reke Dades preko čudovite puščavsko obarvane pokrajine. Postanek v TINEGHIRJU. Ogled soteske reke TODRA in nastanitev na robu prave puščave v ERFOUDU. Večerja in nočitev.

8. dan Erfoud – Midelt – Ifrane – Fes (420 km)

Zajtrk. Ponovno preko Atlasa in skozi kraj MIDELT – krajši postanek, nato čez prelaz ZAD in skozi zimsko središče IFRANE ter proti najstarejšemu kraljevskemu mestu FES, ki je tudi maroško kulturno in versko središče. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

9. dan Fes

Po zajtrku ogled glavnih mestnih znamenitosti: središče medina, univerza Karaouine, avenija svobode, židovski predel, staro obzidje in mestna vrata Bab Boujeloud. V popoldanskih urah še nekaj prostega za individualne oglede oz. nakupe. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

10. dan Fes – Meknes – Tanger (400 km)

Zajtrk. Vožnja v mesto MEKNES ter ogled znamenitih vrat Bab elMansour in mavzoleja Moulay Ismail. Sledi vožnja do pristanišča TANGER. Večerno vkrcanje na ladjo, nastanitev v kabinah. Začetek plovbe proti sredozemskemu morju.

11. dan Plovba

Polni penzion na ladji. Nadaljevanje celodnevne plovbe po sredozemskem morju v bližini španske obale. Možnost zabave na ladji. Nočitev ponovno v kabinah.

12. dan Plovba

Polni penzion na ladji. Plovba in vmesni pristanek v Barceloni. Nadaljevanje plovbe proti Italiji.

13. dan Genova – Ljubljana (625 km)

Jutranji pristanek v italijanskem pristanišču GENOVA. Izkrcanje, krajši ogled centra mesta, nato  avtobusni povratek po avtocesti na relaciji Piacenza–Cremona–Verona–Benetke. Vrnitev v Slovenijo in zaključek potovanja v Ljubljani, Celju oz. Mariboru v večernih urah. 

Dodatne informacije

CENA: 1.150 EUR pri najmanj 40 potnikih

 

             1.250 EUR pri najmanj 30 potnikih

 

CENA VKLJUČUJE: 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu turistične kategorije na poti v Franciji, 2 x polpenzion v hotelu*** v Španiji, 6 x polpenzion v hotelih**** v Maroku (vse sobe so 1/2 TWC), 2 x polni penzion v štiriposteljnih notranjih kabinah TWC na trajektu Tanger–Genova, vse oglede po programu, lokalnega maroškega vodnika v Maroku, trajekt Algeciras–Tanger, avtobusni prevoz z modernim turističnim klimatiziranim avtobusom na celotni relaciji, slovensko vodenje in organizacijo.

 

Vključene vse vstopnine po programu.

 

MOŽNA DOPLAČILA:

– za sobo 1/1 v hotelih = 195 EUR,

– za 1/2 notranjo kabino na trajektu Tanger–Genova = 75 EUR/osebo,

– za 1/1 notranjo kabino na trajektu Tanger–Genova = 115 EUR/osebo.

 

OPOMBE: Ob prijavi morajo potniki predložiti kopijo potnega lista, ki mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev od zaključka dneva potovanja (potovanje z osebno izkaznico ni možno). Vozni redi trajektov v času objave programe še niso bili potrjeni, zato se lahko program še prerazporedi oz. dopolni.

Prijava na potovanje

Call Now Button