Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Potovanje

NORMANDIJA IN BRETANIJA

955.00

20
APR
20 / 8dni
letalo / kombi ali minibus
agencija Sajko

CENA:

955 € (14 potnikov)

965 € (10 potnikov)

1.060 € (8 potnikov)

INFO:

dejan@baobab-vodenja.si

Normandija in Bretanija 11Normandija in Bretanija 11
NORMANDIJA IN BRETANIJA
Normandija in Bretanija 10Normandija in Bretanija 10
NORMANDIJA IN BRETANIJA
Normandija in Bretanija 09Normandija in Bretanija 09
NORMANDIJA IN BRETANIJA
Normandija in Bretanija 08Normandija in Bretanija 08
NORMANDIJA IN BRETANIJA
Normandija in Bretanija 07Normandija in Bretanija 07
NORMANDIJA IN BRETANIJA
Normandija in Bretanija 06Normandija in Bretanija 06
NORMANDIJA IN BRETANIJA
Normandija in Bretanija 05Normandija in Bretanija 05
NORMANDIJA IN BRETANIJA
Normandija in Bretanija 04Normandija in Bretanija 04
NORMANDIJA IN BRETANIJA
Normandija in Bretanija 03Normandija in Bretanija 03
NORMANDIJA IN BRETANIJA
Normandija in Bretanija 02Normandija in Bretanija 02
NORMANDIJA IN BRETANIJA
Normandija in Bretanija 01Normandija in Bretanija 01
NORMANDIJA IN BRETANIJA

Program potovanja

1. dan BENETKE – PARIZ – ROUEN (145 KM)

Zbor na dogovorjenem mestu in odhod do izbranega letališča, od koder poletimo v Pariz. Po pristanku sledi vožnja v Normandijo, postanek v mestu Vernon, ob starem mlinu na porušenem mostu, ki še danes stoji nad reko Seno. Še vožnja v Rouen, središče zgornje Normandije. V mestu so usmrtili Ivano Orleansko, ki so jo Angleži, ki so v 14. stoletju imeli ta področja pod svojo oblastjo, predali Francozom. Sprehod po starem jedru od Ivanine cerkve mimo urinega stolpa do osrednje katedrale. Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. dan ETRETAT – DEAUVILLE – BAYEUX (335 KM)

Jutranji odhod do klifnate obale Normandije, v Etretat. Klifi tukaj segajo do 100 in več metrov visoko in veljajo za ene izmed najlepših v Franciji. Po ogledu se zapeljemo mimo pristaniškega mesta Le Havre v obmorsko letovišče Honfleur, kjer so mnogi umetniki, med njimi tudi Claude Monet, našli navdih za svoje delo. Ogledamo si slikovito staro pristanišče, cerkev Sv. Katarine, ki slovi kot največja iz lesa zgrajena cerkev v Franciji, hišo skladatelja Erika Satieja. Nadaljujemo v Deauville, ki velja za eno najbolj priljubljenih letovišč zahodne francoske obale. šarm 19. stoletja se je ohranil v številnih stavbah vse do današnjih dni. Jour J ali Dan D, mejnik v 2.svetovni vojni, se je začel z invazijo Overlord na obalah Normandije. V Arromanches- les- Bains še vedno v morju ob obali leži del MulberryHarbour, dveh začasnih pristanišč, narejenih v Veliki Britaniji posebej za pomoč pri izkrcanju tovora za časa invazije. Nadaljujemo v Colleville sur Mer, kjer je danes največje pokopališče ameriških vojakov v Normandiji, ki priča o grozotah in žrtvah tistih dni. Pointedu Hoc, ki bo naš naslednji postanek, je umeščen med obalama Utah in Omaha in je bil pomembna strateška točka, kjer so Nemci postavili močno topovsko baterijo, ki je ogrožala pristajanje zavezniških sil na obalo. V poznih popoldanskih urah se zapeljemo v Bayeux, kjer boste lahko večer preživeli po svoje.

3. dan BAYEUX – SAINT JEAN DES CHAMPS – MONT ST. MICHEL – DINAN (230 KM)

Jutranji obisk muzeja tapiserij v Bayeux-u, pot nato nadaljujemo po deželi mož iz severa, Normanov, po katerih je Normandija, pokrajina polna pašnikov in slikovitih vasic dobila ime. V mestecu Villedieu les Poeles, nas v CornilleHavard popeljejo v svet zvonov od srednjega veka do dandanašnjih. V Ferme de l’Hermitiere, farmi v kraju Saint Jean des Champs pa nam domačini predstavijo pridelavo močno priljubljenega cidra ali jabolčnika, calvadosa in nekaterih drugih vrst normanskih pijač. V popoldanskih urah bomo odkrivali mojstrovino benediktinskih opatov, ki so si na otočku že v 8. stoletju postavili prvo samostansko naselbino, visoko na vrhu Le Mont St. Michela, do koder nas bodo pripeljale ozke in kamnite uličice. Proti večeru prihod v Dinan. Nočitev.

4. dan DINAN – ST. MALO – PERROS GUIREC – GUIMILIAU – LOCRONAN – CONCARNEAU (345 KM)

Nedaleč stran ob Rokavskem prelivu leži St. Malo, pristaniško mesto z mogočnim obzidjem, po katerem se bomo tudi sami sprehodili in od koder se ponuja čudovit razgled na otoček Grand Be, zadnje počivališče pisatelja Chateaubrianda. Sledil bo ogled obzidanega mestnega jedra. Pot nas odpelje naprej v osrčje ‘’rožnatega granita’’ ob bretonski obali. PerrosGuirec ponuja nenavadno lepoto velikih granitnih kamenin, ki sta jih v stoletjih izdolbla veter in vode atlantskega oceana. Nadaljujemo po bretonski pokrajini do kraja Guimiliau, kjer si ogledamo znamenito kalvarijo, eno izmed številnih v Bretaniji, ki so del bogate bretonske kulture in tradicije. V popoldanskem času postanek v vasici Locronan, ki že dolga leta spada med najlepše francoske vasi. Za konec dneva prispemo v Concarneau, s starim mestnim jedrom Villeclose nastalem na otoku. Sprehod po prijetnem mestu, čas za večerjo. Nastanitev.

5. dan PONT AVEN – POUL FETAN – CARNAC – VANNES (185 KM)

Zjutraj postanek v Pont Avenu, slikoviti vasici, nato vožnja v PoulFetan v Morbihanu, ki je prava bretonska vasica, nekaj popolnoma drugačnega od ostalega sveta. Zasidrana v tradicijo na robu doline reke Blavet, kjer se srečamo s ‘’srednjeveškimi’’ kmetijami in polji pšenice, ajde, konoplje, domačimi dobrotami, narejenimi na tradicionalen način z lokalnimi dobrinami. Sledi skok daleč nazaj v zgodovino, ko so na področju Carnac-a vladali megaliti. Kamni, več kot tri tisoč jih je, so delo ljudstev, ki so tu živela že štiri tisoč let pred našim štetjem. Popoldanski prihod v Vannes, mesto, ki nosi ime po keltskem plemenu Venetov, ki so tu živeli. Srce mesta je stari del, poln srednjeveških lesenih hiš, trgov, tlakovanih uličic, ki jih vse objema obzidje. Videli bomo ”vieuxlavoir”, stari ”plac” za umivanje, stolp Connetable, katedralo sv. Petra. Nastanitev in večerja.

6. dan VANNES – NANTES (115 KM)

Zjutraj se odpravimo na letališče v Nantesu, od koder poletimo v Benetke. Čaka nas še transfer v Slovenijo.

Dodatne informacije

TERMIN:             

20.-25.4. 2019,

za zaključene skupine odhodi po želji

TRAJANJE:          6 dni

ŠTEVILO POTNIKOV:      min 8 – max 14

CENA:  

895 € (14 potnikov)

965 € (10 potnikov)

1.060 € (8 potnikov)

 

 

VKLJUČENO V CENO:    

povratna letalska karta in letališke pristojbine

transfer na letališče in z letališča

5x nočitev z zajtrkom

2x večerja

najem kombija in prevozi po programu, gorivo, cestnine, parkirnine

slovenski vodnik / voznik

vse vstopnine po programu (muzej tapiserij Bayeux, kmetija normanskih specialitet, vas PoulFetan)

organizacija potovanja

 

 

INFO:   

dejan@baobab-vodenja.si

 

PREVOZ:             

letalo / kombi (ali minibus v primeru da bo več kot 9 potnikov

Prijava na potovanje

Call Now Button