Mississippi Delta Blues

Morgan Freeman, veliki igralec in zaljubljenec v blues je skupaj s partnerji kupil pristni blues lokal, ki leži v mestecu Clarksdale, kjer bi naj kitarist Robert Johnson prodal dušo hudiču, da ga je ta naučil igrati kitaro na tak peklenski način. Mestece je sicer tako kot preostanek države Mississippi revno in to se vidi na vsakem koraku.

 

Zraven kluba se nahaja muzej Delta Blues – enkraten za sledbenike pravega bluesa. Muddy Waters in SonHouse sta le dve imeni glasbenikov iz tega področja. Morgan Freeman živi le slabe pol ure proč od mesta Clarksdale – v še manjšem mestecu Charleston – tako da se ga včasih celo ujame na odru ali pa za  šankom. Rojen je sicer v bližnjem Memphisu.

 

Vsekakor ponujata GroundZeroBluesClub in Clarksdale nasploh dosti bolj autentičenblues ambient kot BealeStreet v Memphisu. Južneje od Clarksdale-a leži Indianola, rojstni kraj Alberta Kinga, v katerem pa je svoja otroška leta preživel tudi žal pokojni B.B.King. Vsi pravi ljubitelji njegove glasbe se ustavite v B.B.KingMuseum& Delta Interpretive Center.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor